Vacante

#italia #venetia #gondole

Cat te costa o plimbare cu gondola in Venetia

Gondolele din ocupa un loc de frunte in topul celor mai romantice atractii turistice din lume. Venetia in sine este un oras al iubirii, iar o plimbare cu pe canalele orasului, insotita de cantecul gondolierului, este un must do pentru perechile de indragostiti. Cu toate acestea, gondolele din Venetia nu sunt deloc pentru orice buzunar.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faca turistii interesati de o astfel de experienta este sa intrebe pretul. Pentru gondolele din Venetia, pretul va fi intotdeauna mare, invartindu-se undeva in jurul sumei de 100 euro. Daca nu consideri ca merita, atunci nu ar trebui sa scoti atatia bani din buzunar. Oricum, ceea ce trebuie sa stii este ca pretul variaza in functie de o multime de factori, de la sezon la ora din zi. Daca sunt evenimente importante in oras, atunci si plimbarile cu gondola vor fi mai scumpe.

Facand o comparatie cu o excursie optionala obisnuita, care costa intre 35 si 150 euro de persoana, o plimbare cu gondola in Venetia este chiar foarte scumpa. Tine cont insa de faptul ca barcagiii trebuie sa-si intretina gondolele traditionale, lucru deloc usor.

De asemenea, Venetia este un oras foarte scump, astfel incat, cine locuieste sau lucreaza aici trebuie sa-si scoata profitul cumva. In plus, exista numai cateva perioade din an in care gondolierii au parte de foarte multi turisti si isi permit sa castige bine. Pe de alta parte, gondolele din Venetia sunt, alaturi de mastile venetiene, unele dintre cele mai cunoscute simboluri ale Italiei, pe plan international. Prin urmare, cei care le manuiesc isi permit sa practice tarife mari.
 

Cum sa platesti mai putin pentru gondolele din Venetia
 

Mergi in extrasezon , intr-o perioada a zilei in care nu prea exista multi clienti. Negociaza pretul si stabileste cat vei plati, cat va dura plimbarea cu gondola si alte servicii incluse (de exemplu, o cantare romantica). Daca mergi in grup, atunci pretul plimbarii in gondola se va imparti la numarul de persoane.

O alta varianta de a plati mai putin pentru gondolele din Venetia este sa apelezi la personalul hotelului in care stai. Acesta poate sa negocieze in locul tau, mai ales ca angajatii cunosc foarte bine preturile si stiu cat pot sa ceara. Pe de alta parte, le va reveni si lor un comision, insa in final poti sa ai parte de un serviciu de calitate.

Cea de-a treia posibilitate este sa iei o cursa rapida, care traverseaza . Desigur ca nu este acelasi lucru cu o in gondola, dar tot de o plimbare pe apa vei avea parte. Este vorba despre vaporasele , incomparabil mai ieftine decat gondolele. Un bilet pentru o calatorie costa pana in 10 euro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea