Vacante

#vacanta #litoral #litoral romanesc #1 mai

Cat te costa mini-vacanta de 1 mai pe litoralul romanesc

Mini-vacanta de 1 mai se apropie, asa ca multi dintre noi au inceput sa-si stabileasca deja datele pentru cele cateva zile de concediu pentru aceasta ocazie. Si cum litoralul este una dintre destinatiile preferate pentru aceste zile, iti prezentam in cele ce urmeaza cateva repere legate de costul unei mini-vacante pe litoralul romanesc de 1 mai.

Pe calendarul lui 2010 ziua de 1 mai este trecuta in dreptul unei zile de sambata. Insa aceasta zi este motiv de vacanta si in acest an, asa ca operatorii turistici de pe litoral au pregatit deja ofertele pentru sejurul de 1 mai la mare. Statiunile romanesti te asteapta cu pachete turistice pentru doua, trei sau patru zile de cazare, calculate special pentru aceasta perioada care se contituie si in inceputul unui nou sezon turistic pe litoral.
 

Saturn, Eforie Nord si Eforie Sud , preturi apropiate ca valoare
 

Daca vrei sa mergi la Saturn sau la Eforie Nord, ar trebui sa te pregatesti intre 60 si 400 de lei, in functie de tipul de cazare si de numarul de zile ales. Daca vrei sa stai la un hotel de trei stele, vei plati intre 150 si 220 de lei pentru doua sau trei nopti, in perioada 29 aprilie – 3 mai, in timp ce la un hotel de patru sau cinci stele preturile sunt cu aproximativ 150 de lei mai scumpe, pentru acelasi numar de nopti. In acest pret sunt incluse cazarea si micul dejun.

In ce priveste cazarea la pensiuni si case private, preturile sunt sensibil mai mici la acestea, acolo unde o noapte pentru o persoana costa intre 60 si 130 de lei pe noapte, in functie de confort si serviciile oferite – mic dejun sau demipensiune completa. Iar daca te tenteaza preturile in euro, ar trebui sa stii ca in Eforie Nord, la anumite hoteluri de patru stele preturile sunt exprimate in euro: un pachet de doua nopti costa intre 77 si 124 de euro de persoana pentru doua nopti cazare, mic dejun, o zi de relaxare la centrul SPA (acces piscina interioara, sauna, jacuzzi, fitness).

Preturile sunt apropiate ca valoare si la Eforie Sud, acolo unde cazarea te va ajunge intre 70 si 140 de lei de persoana, in functie de tipul de camera ales.

Preturile sunt apropiate ca valoare si pentru locatiile care ofera cazare in Neptun, Venus si Jupiter: 120 de lei pentru o persoana, pentru un sejur de doua nopti, mergand pana la 240 de lei pentru o persoana, pentru un sejur de trei zile. Preturile sunt diferite, in functie de conditiile oferite: camera dubla sau apartament, demi- pensiune sau mic dejun inclus, in timp ce la hotelurile de doua stele preturile coboara pana la 80 de lei de persoana, pentru un sejur. Pe de alta parte, hotelurile de patru stele practica preturi de aproximativ 270 de lei pentru un sejur de trei zile, pentru o persoana, in care sunt incluse cazarea si micul dejun. Si nu uita ca exista hoteluri care ofera pentru aceasta perioada pachete de trei nopti, la pret de doua. Altfel spus: “platesti doua nopti si stai trei”.
 

Cat platesti de 1 mai la 2 Mai sau in Vama Veche
 

Daca te tenteaza o mini-vacanta de 1 mai in stil romantic-hippiot, vei alege probabil statiunile 2 Mai, Mamaia Sat si Vama Veche. In statiunea 2 Mai, cazarea la pensiune cu conditii de trei stele ajunge la 100 de lei pe zi, pentru o camera dubla, in timp ce la vila preturile sunt cuprinse intre 100 si 180 de lei pe zi, in functie de tipul de camera ales (dubla, tripla sau apartament).

In cazul in care alegi Mamaia Sat ai de ales intre cazarea la vila ori pensiune. In cazul in care optezi pentru varianta unui pachet de cazare va trebui sa scoti din buzunar 250 de lei pentru un pachet de trei nopti, pentru o persoana, respectiv 305 lei pentru patru nopti, la o pensiune clasificata de cinci stele. In acest pret sunt incluse cazarea in camera dubla, mic dejun si acces la piscina.

Iar daca gandul te duce inca de pe acum spre plaja din Vama Veche, grabeste-te sa-ti rezervi un loc in vacanta de 1 mai in aceasta statiune. Preturile pentru un sejur de minim trei nopti sunt de 110 lei pe zi in camere duble, situate in vilele de trei stele din aceasta localitate. Hotelurile de doua stele practica preturi cuprinse intre 30 si 60 de lei de persoana, in camera dubla, in timp ce apartamentele ajung la 180 de lei pe zi. La unitatile de trei stele cazarea te ajunge intre 50 si 105 lei de persoana in camera dubla, in functie de priveliste si conditii, in timp ce garsoniera va costa 300 de lei pe zi.

Pentru cei care ar opta pentru “statiunea tineretului”, Costinesti, acestia ar trebui sa stie ca ofertele sunt pentru mai toate gusturile. Daca vrei cazare cu demi-pensiune, poti merge la un hotel de trei stele, unde preturile sunt cuprinse intre 120 si 290 de lei, pentru sejururile de doua sau trei nopti, pentru o persoana. Daca vei vrea sa stai la vila, va trebui sa scoti din buzunar intre 80 si 130 de lei pe zi, pentru o camera dubla. Daca vei dori o camera sau o garsoniera cu vedere la mare, ar trebui sa stii ca acestea au preturi putin mai mari, de 130-150 de lei.

Preturile sunt apropiate ca valoare si in Mangalia, acolo unde la un hotel de trei stele vei plati intre 140 si 170 de lei, de persoana, pentru un sejur cu doua nopti cazare, cu mic dejun inclus. Iar daca vei vrea un sejur cu trei nopti cazare va trebui sa scoti din buzunar 240 de lei pentru o persoana, cu mic dejun inclus.

 

Sursa foto : Panoramio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea