Vacante

#craciun #revelion #vacanta

Cat costa vacanta de Craciun 2010 si revelion 2011, in tara si strainatate

Vacantele de Craciun si revelion au preturi atractive, atat in tara, cat si in strainatate. In Romania, se gasesc oferte speciale, cu nopti in plus, gratuite, in timp ce in strainatate preturile raman foarte atractive pentru sejururile scurte.

Cat costa Craciunul 2010 in Romania si in strainatate
 

In de 3 nopti, conform agentiei Eximtur. Un astfel de pachet (aproximativ 117 euro), asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, plus alte servicii si facilitati: spectacol cu vizita lui , cina festiva de Craciun cu program artistic, dejun festiv in prima zi de Craciun, tot cu program artistic, parcare, acces la piscina, .

Cam tot atat costa si o vacanta in Bulgaria , in Bansko. Pentru o camera in perioda Craciunului, la un hotel de 3 stele din statiune, pretul este de 40 euro pe noapte, conform agentiei Travel Direct, adica 516 lei de persoana pentru un sejur de 3 nopti. Pachetul asigura cazarea cu mic dejun, TVA, taxa de statiune, acces la sauna, sala de fitness si jacuzzi.

Cei care apeleaza la pensiunile romanesti au avantajul unor sarbatori de Craciun autentice, precum sejururile din Bucovina. Aici, proprietarii de pensiuni ofera in pachetele de vacanta atat micul dejun cat si cina cu preparate traditionale specifice sezonului. Un astfel de sejur costa 550 lei de persoana, conform pensiunii bucovinene Loredana si include cazare cu demipensiune si cina festiva de Craciun.

Serviciile sau facilitatile precum sala de fitness, apropierea partiei de schi, ghizii, excursiile in zona sunt similare in Romania sau la vecinii bulgari. Ambele variante sunt fara transport si au cam acelasi pret. Ceea ce difera mai mult sunt traditiile si mancarea, desi hotelierii bulgari stiu deja preferintele romanilor si includ in meniuri preparate traditionale.

Tot in categoria vacantelor ieftine de Craciun se inscriu si mini-sejururile in metropolele europene. Cu toate ca vacantele in aceste orase au preturi sub 300 de euro, ele sunt ceva mai scumpe decat ofertele de Craciun din Bulgaria sau din Romania. Astfel, un scurt sejur de 3 nopti in Viena costa 289 euro de persoana, conform agentiei Sky Tour. In pret sunt incluse 3 nopti de cazare intr-un hotel de 3 stele cu mic dejun, doua cine, bilet la concert de Craciun , tur de oras si asistenta turistica, fara transport.
 

Cat costa revelionul 2011 in Romania si in strainatate
 

In Romania, vacantele de revelion au preturi care variaza in functie de locatie. In Stana de Vale sau Baile Felix, un sejur de 3 nopti costa in jur de 1000 ron de persoana, conform agentiei Eximtur. Un astfel de pachet include cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele, masa festiva si cina festiva de Revelion.

Tot in Romania exista operatori de turism care propun cu o noapte in plus, gratuita. Astfel, in Geoagiu Bai, cei care achizitioneaza pachetul de 3 nopti au a 4-a noapte de cazare gratuita, cu demipensiune, conform agentiei Perfect Tour . Pe langa cocktail de bun venit si celelalte mese, o vacanta la bai poate sa includa acces la saune si la piscinele de tratament cu apa termala .

Cam aceleasi preturi le au si vacantele de revelion in strainatate, in statiunile balneoclimaterice. Astfel, o vacanta in Gyula, Ungaria, costa 1099 lei de persoana, pentru 3 nopti de cazare, conform agentiei Turistsal Salonta. Pachetul asigura cazarea intr-un hotel de 3 stele cu mic dejun si cina, 2 bilete de intrare la strand, un masaj si programul de revelion.

Printre cele mai mici preturi de revelion le gasesti pe cele pentru destinatia Grecia. Aici, un sejur de 3 nopti costa 110 euro de persoana, conform agentiei Zepelin Tour. Un astfel de pachet asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele si masa festiva de revelion.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea