Vacante

#weekend #costinesti #litoral #constanta #preturi

Cat costa un weekend in Costinesti

Turistii care merg la mare in aceasta perioada si aleg sa stea in Costinesti , vor vedea ca statiunea este ocupata numai in proportie de aproximativ 50%, astfel incat vor avea destul spatiu, cel putin pana in weekend. Ca de obicei, litorarul devine foarte animat la sfarsitul de saptamana.

La mare putem pleca cu trenul, daca nu avem masina personala , sau alegem varianta microbuzului. De cele mai multe ori diferentele intre accelerat si rapid nu sunt prea mari, in ceea ce priveste viteza. Pentru ca adesea exista problema caldurii de afara, apar intarzieri in orarul anuntat. Astfel, varianta trenului nu este cea mai rapida, dar este potrivita pentru cei care nu se grabesc foarte tare si carora le place in general calatoria cu trenul. Un bilet din Bucuresti, Gara Obor, pana in Costinesti, costa 37 lei de persoana (fara reducere), la accelerat. Intoarcerea cu rapidul inseamna ceva mai multi bani, in jur de 55 lei de persoana, bilet intreg.

Odata ajunsi pe litoralul romanesc ne putem deplasa cu microbuzele si autobuzele care fac legatura intre Constanta si statiuni. Pentru o distanta Constanta-Costinesti se plateste o suma de 6.5 lei de persoana.

Unde ne cazam in Costinesti

La o pensiune de 2 margarete, o camera costa intre 90 si 190 lei pe zi. O alta posibilitate de cazare o reprezinta vilele. Pentru un confort de 3 stele, pretul unei camere este de 120 – 160 lei de persoana, pe zi, camera dispunand de baie proprie, apa calda non-stop, frigider si televizor.

O varianta mai rentabila o reprezinta particularii. Gasesti camere cu 50 lei pe noapte, chiar si pentru doua persoane. Nu te astepta insa la conditii de lux, este vorba despre camere modeste, curate, cu baie probabil comuna, fara facilitati precum TV cablu, internet sau aer conditionat. Daca aduci cu tine insa un numar suficient de mare de persoane si te pricepi sa negociezi, gazda iti poate oferi gratuit camera pentru tine si inca o persoana.

Alte cheltuieli in Costinesti

Pe parcursul unui weekend sau unei vacante care nu este all inclusive cheltuim bani in primul rand pe lichide, fie ele bauturi racoritoare sau alcoolice si pe diverse gustari si mese frugale. Iata cateva preturi in Costinesti:

-         apa minerata 1.5 litri: 3 lei

-         sucuri acidulate 0.5 litri: 3 lei

-         sucuri neacidulate 1.5 litri: 6 lei

-         pizza la felie: 4 – 4.5 lei

-         placinta cu branza : 3.5 lei

-         bere la pahar: 2 lei

-         bere la sticla 0.5 litri: 4 – 4.5 lei

-         o masa cu un singur fel de mancare: 16.5 lei.

Turistii care nu doresc sa manance la restaurantele si terasele din statiune au posibilitatea sa-si cumpere cate ceva din supermarketurile din zona. De obicei, camerele inchiriate la particulari ofera posibilitatea inchirierii unui frigider sau pun la dispozitie gratuit bucataria gazdei, ca sa-ti pregatesti singur masa. In hoteluri de obicei nu se poate lua masa in camera, chiar daca dispui adesea de un minifrigider pentru bauturi. Pentru hotelurile de 2 stele masa se acorda in regim de bonuri valorice si este servita intr-unul din restaurantele care intra in oferta respectiva.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea