Vacante

#vacanta #bacsis #statele unite ale americii #vacanta sua #bacsis calatorie #bacsis sua

Cat bacsis sa lasi intr-o calatorie in Statele Unite

Intr-o vacanta in Statele Unite, o parte din banii de buzunar trebuie rezervati pentru bacsisuri. Pentru a evita situatiile stanjenitoare si serviciile de proasta calitate, este esential sa stii cat se da in mod obisnuit unui portar, ospatar sau unui sofer de taxi. Afla cat bacsis sa lasi intr-o calatorie in Statele Unite!


Bacsis la hotel


La un hotel in Statele Unite, cel mai mic bacsis este de 1 dolar. Un bacsis de 1 dolar se da portarului care iti cheama un taxi sau te ajuta cu un alt serviciu. Personalul hotelier care duce bagajele in camera primeste cate 1 dolar pentru fiecare valiza.

Pentru a rasplati serviciile cameristei, acesteia i se lasa zilnic intre 1 si 5 dolari, in functie de cat de bun este hotelul. In cazul in care in camera stau 3 persoane, bacsisul trebuie sa fie mai mare. Este important sa lasi zilnic banii intr-un loc vizibil, deoarece personalul se poate schimba pe parcursul unei saptamani.


Bacsis la restaurant


In Statele Unite, bacsisul lasat la restaurant este mai mare decat cel cu care sunt obisnuiti europenii. In marile orase, la restaurant se lasa un bacsis de cel putin 20% din valoarea consumatiei, in special in marile orase. Bacsisul trebuie sa fie si mai mare in cazul unei mese cu multe persoane. Este bine, totusi, sa verifici pe bon daca bacsisul este sau nu inclus in pretul final.

La bar, pentru fiecare bautura comandata se lasa un bacsis de 1 dolar. Aceeasi suma se lasa personalului de la toaleta care asigura hartia igienica.


Bacsis personalul de la garderoba


In muzee, galerii de arta, cluburi si alte locuri unde exista garderoba se lasa un bacsis de 1 dolar. La plecare, cand mergi sa-ti recuperezi haina sau bagajul, cauta un recipient dispus la vedere, unde oamenii pot sa lase bacsisul pentru personalul garderobei.


Bacsis la benzinarie


In Statele Unite se lasa 2 dolari personalului care iti alimenteaza masina si iti spala parbrizul.


Bacsis pentru mancare


In Statele Unite, o comanda de mancare livrata acasa implica si un bacsis. Pentru comenzile mici, se lasa 1-2 dolari. Pentru comenzile mari, se pot lasa chiar si 5 dolari, mai ales in zilele cu vreme urata.

La magazin, persoana care pune produsele in pungi primeste intre 1 si 3 dolari pentru fiecare punga umpluta.


Bacsis in taxi


Taximetristii americani se asteapta la un bacsis de cel putin 15% din costul calatoriei. Mai putin de atat, este considerat un bacsis nesatisfacator.

Sursa foto: travelsort.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea