Vacante

#castele infricosatoare #castele bantuite # castele abandonate #castele

Castele abandonate din jurul lumii. Ai curaj sa le treci pragul?

Exista multe castele abandonate in jurul lumii care sunt importante atractii turistice pentru multi vizitatori. Iata cateva dintre aceste obiective turistice!

Romantice, bantuite, fascinante

Castele vechi si povestile care s-au legat in jurul lor fascineaza si atrag mereu interesul, facandu-i pe multi sa alega calatorii in destinatii indepartate tocmai pentru a vedea aceste locuri. De ce aceste ruine parasite de secole sunt atat de captivante? Pentru ca au un farmec aparte, inspira romantism, dau fiori sau incanta pur si simplu privirea si sufletul. Sau poate este acea curiozitate starnita de legende care au ramas inca un mister si se vor descoperite atat cat trebuie de turisti curiosi si insetati de frumusetea rasarita din alte timpuri.

1. Castelul Ballycarbery, Irlanda

Sursa foto: directionireland.com

Castelul Ballycarbery aflat chiar pe malul apei, in regiunea Kerry, a fost construit in secoul 16. Peretii din piatra sunt singurii care au rezistat in tot acest timp. Edificiul a fost serios distrus la mijlocul anilor 1600 cand trupele generalului Cromwelle au atacat castelul cu focuri de tun. Daca ajungi prin aceste locuri pitoresti ale Irlandei, merita sa faci o oprire si la acest castel pentru a vedea si fotografia ruinele.

2. Castelul Havré, Belgia

Sursa foto: pinterest.com

Castelul Havré a fost construit pe ramasitele unei fortarete feudale din secolul 12. De-a lungul timpului, castelul a fost resedinta mai multor familii si a gazduit personalitati importante precum Peter Paul Rubens, Van Dyck, Maria a Ungariei, Maria de Medici, Printul Eugène de Savoy si ducele de Marlborough. De-a lungul timpului, castelul a fost vandut, cumparat si in cele din urma abandonat.

3. Castelul Ogrodzieniec, Polonia

Sursa foto: pixabay.com

Inca din secolul 14, Castelul Ogrodzieniec a fost recunoscut drept o structura medievala emblematica care a aparat coroana poloneza. In timpul razboiului dintre Polonia si Suedia, castelul a trecut printr-un incendiu devastator cand structura sa de rezistenta a fost distrusa iremediabil. Insa, castelul a ramas un loc pe care polonezii il apreciaza si este si astazi sursa de inspiratie pentru pictori sau regizori de film. Castelul atrage de la an la an un numar tot mai mare de vizitatori.

4. Castle Cachtice, Slovacia

Sursa foto: pixabay.com

Castle Cachtice, construit in secolul 13, se afla in Slovacia si a fost resedinta Elizabethei Báthory, supranumita contesa sangeroasa. Aceasta a fost acuzata de torturarea si uciderea a peste 600 de tinere fete si potrivit legendei contesa obisnuia sa faca baie in sangele lor penru a-si pastra tineretea si frumusetea. In ciuda unei istorii negre, castelul nu este astazi un loc macabru. Poti sa faci o plimbare pe jos pentru a vedea ruinele si a te bucura de privelistea care inconjoara zona.

5. Castelul Frankenstein, Germania

Sursa foto: pixabay.com

Acest castel medieval din secolul 13 a fost supranumit castelul lui Frankenstein cu mult inainte ca Mary Shelly sa ii spuna povestea. Castelul a reprezentat inca de la inceput o sursa de inspiratie pentru multe legende care au aparut de-a lungul timpului.

6. Castelul Caerlaverock, Scotia

Sursa foto: tripadvisaor.com

O vizita la castelul Caerlaverock dezvaluie o fortareata medievala cu santuri in jur, baraj si poarta cu doua turnuri. Vara si in weekend-urile din perioada iernii, vizitatorii care ajung la castel pot merge in camera ceaiului pentru o mica tratatie.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea