Vacante

#momentul prabusirii #cascada bigar s-a prabusit #caascada bigar #video #cascada #romania

Cascada Bigar a ramas doar o amintire! Cauza prabusirii si VIDEO cu momentul trist in care Romania a ramas fara cea mai frumoasa cascada

Cascada Bigar era una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, dar si din Europa. In 2013, Cascada Bigar a fost inclusa pe diagrama cascadelor unice si, zilnic, era vizitata de sute de turisti, inclusiv turisti straini.

Cascada Bigar era cea mai mare atractie turistica din in judetul Caras-Severin. Cascada era atat de populara incat in urma cu doar patru ani aceasta a fost reamenajata pentru turisti. A fost construit un traseu special pentru ca turistii sa o poata admira indeaproape. 

Cascada mai era denumita si cascada zanelor. Iar pentru localnici Cascada Bigar era “miracolul din defileul Minis”.

Casacada Bigar, doar o amintire

Din pacate, cascada Bigar a ramas doar o amintire, dupa ce ieri dupa-amiaza (7 iunie 2021) s-a prabusit.

In urma acumularii unei cantitati mari de muschi, sub presiunea greutatii acestora, Cascada Bigar s-a prabusit. Din ceea ce a fost cea mai frumoasa cascada din lume, astazi a ramas doar un peisaj dezolant.

Dezastrul a fost anuntat de Romsilva care a postat pe pagina de Facebook si imaginile cu momentul prabusirii acesteia.  

“Avem, din pacate, si o veste neplacuta. Cascada Bigar, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei - Beusnita, s-a prabusit astazi din cauze naturale.

Travertinul si muschii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni si greutate, iar astazi a cedat sub propria greutate.

Colegii nostri sunt la fata locului, iar zilele urmatoare vom reveni cu mai multe amanunte si imagini.”, a scris Romsilva pe pagina de Facebook.

Romsilva a reveit apoi cu un video in care se poate observa momentul prabusirii cascadei. In plus, a tinut sa precizeze ca aceasta a cazut din cauze naturale si nu din cauza pastravariei care este construita pe raul Mina, cum sustine un “activist de mediu”, dar si numerosi utilizatori de pe platforma sociala. 

 “Romsilva respinge cu fermitate informatiile false referitoare la prabusirea Cascadei Bigar, lansate in spatiul public de un ghid de turism si „activist de mediu”. Acesta a lansat informatia FALSA ca prabusirea cascadei Bigar ar fi fost provocata de captarea apei de catre pastravaria Valea Minis. Care este adevarul?  Pastravaria Valea Minis a fost construita in perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigar. In ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentara. Deci NU aceasta este cauza prabusirii cascadei.  

Asa cum am precizat anterior, Casacada Bigar s-a prabusit din cauze naturale, sub propria greutate, in urma acumularii in timp a travertinului si a muschiului. Informati-va corect! Asa cum am promis, revenim cu imagini noi, momentul in care cascada Bigar s-a prabusit”, scrie Romsilva pe Facebook.

Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea