Vacante

#masti #italia #venetia #carnaval

Carnavalul de la Venetia 2011 celebreaza femeia si eleganta secolului al XIX-lea

Carnavalul de la Venetia 2011 celebreaza in acest an mai multe evenimente. Astfel, simbolistica acestuia este uan diversificata, venita din lumea cinematografiei, istoriei, culturii si societatii. Printre imaginile reprezentative ale carnavalului se afla femeia si spiritul feminin. Afla cat te costa sa-ti petreci vacanta la Venetia, la sfarsit de februarie si inceput de martie, in perioada carnavalului.

Editia 2011 a Carnavalului de la Venetia poarta numele de OTTOCENTO – Da Senso a Sissi, la citta delle donne, facand referire la perioada de dupa 1800. Secolul al XIX-lea are ca figuri principale filmul lui Luchino Visconti , “Senso” precum si pe celebra imparateasa a Austriei, Sissi, sotia imparatului Franz Joseph.

carnavalul de la venetia 2011 are si o puternica valoare cultural-istorica. Evenimentul evoca 150 de ani de la unificarea Italiei si are ca tematica spiritul feminin, care va fi sarbatorit in ultima zi a festivalului, pe 8 Martie. Daca vrei sa mergi undeva in vacanta chiar de Ziua Femeii, Carnavalul de la Venetia este destinatia cea mai potrivita, fiind doua sarbatori intr-una singura.

Carnavalul de la Venetia se desfasora intre 26 februarie si 8 martie, dar anul acesta va avea un soi de prolog in weekendul 19-20 februarie. In aceste zile are loc parada vaporaselor si sarbatoarea traditionala Festa Veneziana. Pe 8 Martie, carnavalul se va inchide cu o parada tot pe apa, dar de data aceasta in tacere, iluminata de lumanari, de-a lungul Grand Canale.
 

Cum te costumezi pentru carnaval
 

Sursa foto: theage.com.au

Timp de aproximativ 2 saptamani, la sfarsit de februarie si inceput de martie, orasul se afla in sarbatoare. Piata San Marco , strazile, pietele, teatrele, cladirile publice, palatele, toate devin scene pe care se desfasoara spectacole cu actori, acrobati, muzicieni, dansatori si cantareti.

In palatele venetiene au loc baluri mascate, unde turistii pot participa daca isi platesc locul de intrare si dispun de o costumatie adecvata. Gasesti costume si masti de vanzare peste tot in Venetia, de la cele mai simple, vandute de comerciantii stradali, la cele mai complexe, din magazinele specializate, disponibile pentru vanzare sau inchiriere. Un costum de epoca poate costa chiar si 200 euro pentru o singura zi.

Cei care doresc sa intre in spiritul carnavalului cu bani mai putini pot achizitiona cu cativa euro o masca mai simpla, dar de efect, precum Moretta, Bauta sau Gnaga. Afla mai multe despre aceste masti si costume de aici.


Cum sa platesti cat mai putin pentru a petrece la Carnavalul de la Venetia


Carnavalul de la Venetia este cel mai important eveniment al orasului si unul dintre cele mai faimoase din toata Italia, atragand un numar impresionant de vizitatori. Venetia este in general un oras scump. Fiind inconjurat de ape, majoritatea lucrurilor sunt aduse din alte parti, astfel incat preturile nu pot fi tocmai mici. In plus, cu ocazia unui eveniment care aduce in oras foarte multi vizitatori, comerciantii au tot interesul sa faca profituri mari.

Evenimente. Evenimentele inscrise in programul carnavalului sunt extrem de variate: unele sunt gratuite, precum cele care au loc in Piata San Marco, in aer liber, altele sunt pe baza de bilete, cu preturi care variaza de la 50 de euro la 300-400 euro de persoana. Este vorba despre baluri mascate, concerte, cine festive, spectacole de opera etc. Astfel de evenimente trebuie rezervate cu mult timp inainte, pentru a-ti asigura un loc. In caz contrar, te poti rezuma la festivitatile numeroase care au loc pe strazi: concerte, parade etc.

Afla mai multe despre cum poti vedea Venetia cu bani putini aici.

Sursa foto: telegraph.co.ukMancare si bautura. Daca stai in afara Venetiei, dar in apropiere de ea, ca de exemplu in orasul Mestre, atunci vei plati mai putin pe mancare si bautura. In Venetia,  restaurantele tind sa fie foarte scumpe, in special in locurile cu multi turisti, in apropiere de principalele atractii turistice. O modalitate de a manca mai ieftin este sa cumperi din supermarketuri.

Transportul. Cele mai scumpe mijloacele de transport sunt gondolele si taxiurile pe apa (water taxis). Daca nu esti un foarte bun negociator, este recomandat sa eviti o plimbare cu gondola chiar in timpul carnavalului deoarece gondolierii tind sa stabileasca preturile si in functie de sezon, iar Carnavalul de la Venetia inseamna varf de sezon turistic.

Poti sa folosesti vaporetto si traghetto pentru a ajunge din Venetia in orasele din jur. In ceea ce priveste orasul in sine, varianta cea mai recomandata este sa iei Venetia la pas, pentru a descoperi locurile. Cu toate acestea, in perioada carnavalului va fi foarte greu sa te plimbi, avand in vedere multimile de turisti.

Pentru a ajunge in Venetia, rezerva cat mai repede un bilet de avion. De exemplu, la Wizz Air, un bilet de avion (Bucuresti Baneasca – Venetia Treviso) dus, pe 25 februarie, costa 339 lei, iar un bilet intors, pe 4 martie, costa 169 lei de persoana.

Cazarea. Daca mergi pe cont propriu, trebuie sa te grabesti. Pe site-urile de rezervari precum booking.com cele mai ieftine unitati de cazare din Venetia isi anunta ultimele locuri. Un minisejur de 4 nopti incepe de la 300 euro de persoana.

In cazul in care apelezi la o agentie de turism, cele mai ieftine oferte de vacanta la Carnavalul de la Venetia 2011 sunt cele cu autocarul. Un circuit cu autocarul in Venetia, Viena si Budapesta costa de la 299 euro de persoana, conform agentiei Interra Travel. Agentia ofera ca bonus un upgrade gratuit la un hotel de 4 stele in Budapesta si Viena.

O vacanta de 4 zile la Venetia, cu avionul, te costa 339 euro, conform agentiei Paralela 45. La aceasta suma se adauga si taxele de aeroport de 115 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea