Vacante

#catalin mitulescu #destinatie #Cape Town Central #destinatie top

Cape Town Central, cea mai buna destinatie din 2011

Cape Town figureaza pe locul 1 in Top 25 Destinations in the World (The Best Destinations, Travelers'Choice 2011) realizat de Trip Advisor .


Atractii in Cape Town


Cel de-al doilea oras ca marime din Africa de Sud, Cape Town se afla in sud-vestul tarii, in apropiere de Capul Bunei Sperante si este considerat cel mai sudic oras al Africii. In Africa de Sud, Cape Town este cunoscut si sub denumirea de Mother City, fiind un oras emblematic.

Orasul este extrem de variat din punct de vedere al atractiilor turistice. Pe langa panorama spectaculoasa asigurata de Table Mountain si Cape Winelands, metropola pune la dispozitia turistilor 3 rute turistice principale si nu mai putin de 10 zone de vizitat.

Gradinile Botanice Nationale Kirstenbosch, Plaja Blaauwberg, Rezervatia Naturala Capul Bunei Sperante sunt cateva dintre principalele atractii turistice care merita o vizita. Insula Robben, unde a fost tinut Nelson Mandela timp de 27 de ani, constituie o alta atractie a zonei.

Centrul orasului este definit atat de catre cultura europeana, cat si de catre cea africana. Aici se afla marile centre de afaceri, dar si principalele obiective turistice istorice, precum South African Museum, the Castle of Good Hope, Company Gardens etc.

Cei care vor sa faca plimbari pe jos pot opta pentru Long Street, o artera a orasului unde se afla magazine cu un aer boem, anticariate, librarii, cafenele, restaurante si bistrouri.


Cat te costa o vacanta in Cape Town


In Cape Town gasesti cazare in hoteluri de la doua la cinci stele, dar si camere de tip bed&breakfast, apartamente si pensiuni. Preturile la cazare pornesc de la 20 euro pe noapte in extrasezon si ajung cam la 90 euro. Exista si hoteluri de lux, cu preturi de cateva sute de euro. In general, pretul mediu al unei camere la un hotel de 4 stele este de 50 euro pe noapte.

Daca optezi pentru un pachet de vacanta de 3 nopti, cu avion inclus (zbor din Europa in Cape Town), platesti peste 1000 euro.

O calatorie in Cape Town este mai scumpa deoarece implica un zbor cu escala undeva in Europa, astfel incat biletul de avion este mai scump.

Sursa foto: tropicalisland.de
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea