Vacante

#acropolis #atena #grecia #obiective turistice

Cand sa mergi pe Acropolis, in Atena

Cand vizitezi Atena, principala atractie turistica a capitalei este, fara indoiala, Acropolis . Acesta este un must see pentru orice turist care viziteaza Grecia datorita Parthenonului, in special. Parthenonul a fost considerat una dintre cele mai reusite constructii din lume, iar astazi specialistii inca studiaza modul in care ea a fost realizata. In plus, pe sau Acropole ai parte de o adevarata lectie de istorie despre civilizatia Greciei Antice. Si in al treilea rand, panorama asupra Atenei merita efortul de a urca pana aici.

Cand sa vizitezi Acropolis
 

Acropolis este cel mai important al Greciei. Prin urmare, nu duce niciodata lipsa de turisti. Pentru a evita multumile, mergi dimineata, la prima ora sau seara.

Evita sa vizitezi situl arheologic in plina vara, deoarece va fi extrem de cald si nu vei avea unde sa te adapostesti de soare. Daca insa se intampla sa fie o zi foarte calduroasa, ia cu tine palarie si ochelari de soare , precum si o sticla cu apa.

Cele mai bune perioade sa vizitezi Acropolis sunt primavara si toamna, cand o plimbare prin situl arheologic este mult mai placuta. Fa tot posibilul sa vezi Acropolele intr-o zi senina. Este important ca cerul sa fie limpede, pentru a putea sa privesti pana departe. De aici ai o panorama de 360 de grade asupra Atenei si a regiunii si poti face fotografii foarte reusite.
 

Este bine sa stii despre Acropolis
 

Acropolis nu este orice obiectiv turistic , el reprezinta bijuteria Atenei si a intregii Grecii. Apeleaza la un ghid turistic licentiat. Vei afla o multime de lucruri si va merita sa platesti pentru o prezentare profesionista. In Grecia, scolile de ghizi sunt foarte performante, astfel incat ai mari sanse sa dai peste un specialist.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea