Vacante

#siberia #calea ferata #traseu turistic #calea ferata transsiberiana

Calea ferata transsiberiana, un traseu turistic fascinant in inima Siberiei

Cea mai lunga cale ferata din lume, cea care traverseaza Siberia de la est la vest, reprezinta un traseu demn de luat in considerare de turistii aventurosi, aflati in cautarea unei experiente incredibile. Data fiind lungimea sa impresionanta, calea ferata transsiberiana iti permite sa iti creezi propriul traseu turistic, in functie de peisajul si regiunile pe care vrei sa le vizitezi.


Scurt istoric al caii ferate transsiberiene

In 2013, calea ferata transsiberiana implineste venerabila varsta de 122 de ani. In realizarea sa au fost investite sume colosale de bani, totalul fiind de 1,455 miliarde ruble! Odata construita, calea ferata transsiberiana a dus la cresterea exporturilor spre Rusia centrala si Europa.

In prezent, calea ferata transsiberiana continua sa fie o importanta ruta de transport pentru marfurile Rusiei.


Trasee turistice pe calea ferata transsiberiana

Turistul interesat de o aventura siberiana cu trenul pe cea mai lunga cale ferata din lume (aproape 10.000 km) poate opta pentru mai multe trasee turistice. Statia de plecare este in orasul Sankt Petersburg, calea ferata transsiberiana traversand si alte orase superbe din Rusia, printre care se numara si capitala tarii, Moscova.

Una dintre cele mai accesate rute este transsiberianul, care uneste Moscova de Vladivostok, trecand prin Yaroslavl, oras situat pe raul Volga, Exaterinburg din muntii Ural, Irkutsk, aflat in apropierea extremitatii sudice a lacului Baikal, si Khabarovsk. Acest traseu are o durata de 6 zile si permite admirarea intregului teritoriu al Rusiei.

O alta varianta de traseu turistic este linia Baikal - Amur. Se suprapune traseului Moscova - Vladivostok pana la Taishet, dupa care ocoleste lacul Baikal si ajunge in dreptul localitatii Sovetskaya Gavan, la oceanul Pacific.

Nu in ultimul rand, trebuie precizat traseul trans-manciurian. Se desparte de traseul urmat de linia Moscova-Vladivostok la Tarskaya, trans-manciurianul luand de aici calea Chinei, ajungand pana in Beijing in nu mai putin de 9-10 zile. Costul unui bilet la clasa a doua este de 769 dolari, iar la clasa intai, de 1199 dolari.

In functie de preferintele turistului, o calatorie pe calea ferata transsiberiana poate dura intre 6 si 19 zile si costa pana la 3649 dolari.

Foto: worldtopjourneys.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea