Vacante

#calatorii in natura #calatorii #natura

Calatoriile in natura reprezinta solutia pentru necesitatea deconectarii de griji

Intrucat in ziua de azi, lumea are un stil de viata din ce in ce mai rapid si stresant, apare necesitatea deconectarii de probleme sau griji si dorinta de a evada in natura, de a calatori in zone turistice din tara noastra, care sunt accesibile in vremurile acestea tulburi, din cauza pandemiei de coronavirus. 

 

Romanii profita ori de cate ori au ocazia de avantajele pe care le ofera turismul in prezent, mai ales ca pot face rezervari vacante online, in doar cateva minute. Scopul lor este de a calatori prin tara si de a se bucura de natura, pentru ca asta este in prezent cel mai placut mod de relaxare si de mentinere a sanatatii fizice si psihice.

O modalitate extraordinara de relaxare este asa numitul turism lent care inseamna sa calatoresti in locuri mai putin umblate, unde natura este salbatica si unde poti merge cu bicicleta, sau la pas, pe jos.

Avantajele turismului lent sunt mari, iata o parte dintre acestea:

  • Te poti bucura mai mult de natura, observand cu atentie peisajul pentru a te relaxa
  • Ai posibilitatea de a aprecia mai mult locurile pe care le vezi prin simturile tale, care asigura obiectivitatea si placerea frumusetii si te ajuta sa percepi aspecte diferite ale experientelor traite in natura, creand amintiri de neuitat
  • Te poti reconecta mai bine la Pamant, redescoperind frumusetea planetei
  • Ai posibilitatea de a trai momente unice, departe de standardele turistice
  • Poti face un turism mai ecologic, in zone nepoluate
  • Ai posibilitatea de a vizita locuri noi, frumoase si interesante
  • Poti cunoaste oameni si locuri prin care iti imbogatesti spiritul si experientele de viata; conversatiile sunt mai placute, oamenii mai deschisi, iar intalnirile mai speciale
  • De la localnici poti afla sfaturi si lucruri frumoase despre traditii si obiceiuri din zona lor, iar asta iti ofera sansa de a trai noi experiente si de a face schimb de cultura si de a simti ca vibrezi si ca te bucuri mai mult de viata.

Daca planifici sa faci o calatorie cat de curand, intra mai intai pe Internet si compara preturi hoteluri din tara noastra. Romania are numeroase oportunitati de cazare, care arata grozav si care sunt adesea ieftine in aceasta perioada de sfarsit de an. 

O calatorie lenta inseamna sa alegi un mod de a calatori incet, cu bicicleta sau pe jos, de a-ti oferi timp pentru a te bucura de timpul tau liber si de natura care te inconjoara. Multi oameni sunt incantati de acest tip de calatorie si de asta isi fac timp sa cutreiere tara in lung si lat, pentru a-i descoperi toate locurile, mai ales pe acelea care nu sunt promovate si de care multi romani nici nu au aflat.

Cand calatoresti mai incet poti face si economie la bani, pentru ca esti mai calm, mai calculat, mai flexibil, analizezi tarifele si le alegi pe cele mai mici. Romania are multe orase absolut fantastice – Brasov, Cluj, Sibiu – care sunt pe lista destinatiilor de vis pentru majoritatea oamenilor. Din fericire, Romania are si o multime de destinatii grozave, care spre surprinderea multora, sunt la fel de interesante si care ofera si avantajul ca sunt mai blande pentru contul bancar al oricarui roman ce se aventureaza intr-o excursie in acest an. Exista multe optiuni de calatorie, mai ales in zone precum Bucovina, Maramures, Soveja, Poiana Brasov, Rarau si multe altele.

A calatori inseamna a trai din plin, a merge in locuri unde poti experimenta o natura magnifica si a parcurge km pe jos in adidasi, respirand aer curat in zone mirifice. Un calator care adora sa cutreiere dealurile, campiile si potecile de munte are deseori un caracter solitar si mandru si va avea mereu ceva interesant de povestit din plimbarile sale prin tara.

Nu toata lumea experimenteaza calatoriile la fel. Fiecare om are felul lui de a observa si de a trai fiecare moment din calatoria sa. Cert este ca exista in tara noastra ceva frumos si special, pentru gustul fiecarui om.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea