Vacante

#sfaturi de calatorie #dezavantaje #avantaje #calatorii

Calatoriile de unul singur: avantaje si dezavantaje

Calatoriile de unul singur nu sunt o optiune atragatoare pentru toata lumea, insa daca esti o persoana curajoasa si independenta, o astfel de experienta ar putea fi una foarte incitanta, de neuitat.

Desi calatoriile in grup, in familie sau in doi au avantajele lor, nici vacantele pe care le petreci singur nu sunt lipsite de beneficii. Iata-le pe cele mai importante!


Vei cunoaste oameni noi

Este destul de greu sa cunosti oameni noi si sa socializezi cu acestia in momentul in care faci parte dintr-un grup.

Prezenta prietenilor sau a partenerului de viata te poate impiedica sa te bucuri de experienta de a descoperi oameni diferiti de tine, de la care poti invata lucruri noi si care iti pot oferi o noua perspectiva asupra vietii.

Mai mult decat atat, atunci cand intalnesti oameni noi poti afla cu usurinta lucruri pe care niciun ghid turistic nu ti le va spune. De regula, locuitorii oraselor pe care le vizitezi sunt compania ideala atunci cand vrei sa traiesti experiente autentice in locuri inedite.

O simpla calatorie de unul singur te poate ajuta sa iti faci prieteni si, de ce nu, vei avea un motiv in plus pentru a vizita locul respectiv pe viitor, inca o data - de aceasta data ai putea avea cazarea asigurata, dar si un program mult mai bine organizat.


Vei fi mai liber

In momentul in care calatoresti cu o a doua persoana sau cu un grup de prieteni este absolut necesar sa te adaptezi programului si necesitatilor lor. De aceea, nu de putine ori apar discutii referitoare la orar, la orele de trezire si la locurile pe care doresti sa le vizitezi. Parerile si dorintele vor fi intotdeauna impartite, de unde si iminenta conflictelor diverse.

Asadar, atunci cand esti singur iti poti face programul exact asa cum iti doresti, fara sa depinzi de alte persoane si fara sa tii cont de alte pareri.

Te vei trezi dimineata si iti vei face singur planurile, exact dupa cum iti doresti, fara restrictii.

 

Dezavantaje: lipsa sigurantei si problemele financiare

In momentul in care esti insotit de o alta persoana, toate cheltuielile se impart la doi, iar cele mai mari sume de bani le vei scuti la cazare. In acelasi timp, fie ca esti femeie, fie ca esti barbat, atunci cand calatoresti singur esti supus riscului de a cadea prada "vanatorilor" de turisti, dornici sa sustraga obiectele de valoare pe care le ai asupra ta.

In plus, experientele placute neimpartasite lasa in urma amintiri pe care nu le poti depana ulterior cu altcineva, cu zambetul pe buze.

Sursa foto: womanaroundtown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea