Vacante

#thailanda #china #bangkok #petra #cambodgia

Calatorii indepartate in toamna lui 2008

Un templu de aur, o piata plutitoare, un mormant sfant, un oras antic pierdut si regasit, o minune din cele 7 ale lumii, toate acestea fac parte din circuitele de toamna ale operatorilor de turism. Ne-am gandit sa va prezentam cateva destinatii exotice , la moda in acest sezon. Ofertele sunt destinate in special turistilor cu bugete medii si mari, care au la dispozitie doua saptamani pentru calatoriile indepartate.

Marele Zid ChinezescAnul acesta, deschiderea catre noi destinatii, manifestata de catre turisti, se datoreaza, in mare parte, cresterii puterii de cumparare a romanilor, precizeaza intr-un comunicat Dragos Atanasiu, presedintele ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor din Romania). Conform aceleasi surse, tot mai multi turisti isi indreapta atentia catre tarile exotice sau catre destinatiile indepartate, precum Japonia, Africa, Australia, Dubai sau Noua Zeelanda.

Circuite in tari indepartate

Turistii care doresc sa viziteze continentul asiatic, pot alege destinatii precum China, Tibet, Thailanda, Japonia sau Cambodgia. Astfel de circuite au o durata mai lunga, de doua saptamani sau chiar mai mult. Daca alegi, de exemplu, o vacanta in China, Tibet si Hong Kong, vei vizita una dintre cele 7 Noi Minuni ale Lumii, Marele Zid Chinezesc . Excursia dureaza 16 zile si costa 2500 euro de persoana. In acest pret sunt incluse zborurile cu avionul, transportul cu autocarul, transferurile, cazarile in hoteluri de 3 stele cu mic dejun, vizitele incluse in program, ghidul si insotitorul de grup.

Daca alegi un circuit in Thailanda si Cambodgia, vei ajunge in Bangkok, care ocupa locul 1 in topul oraselor, “World’s Best Awards”. Topul apartine revistei de talie internationala “Travel&Leisure”, iar in fruntea primelor 10 orase ale lumii este situata capitala Thailandei, Bangkok. Aici ai ocazia sa vezi unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara, Wat Traimit (Templul lui Buddha din Aur), Templul lui Buddha de Smarald si Marele Palat. Acesta din urma a fost construit in 1782 si, timp de 150 de ani, a constituit sediul Curtii Regale si cel al administratiei guvernamentale. Biletul de intrare te costa 200 baht. Este bine sa tii cont de codul vestimentar, mai ales in tarile asiatice in care vizitezi temple si alte locuri sacre. Barbatii poarta de obicei pantaloni lungi.  Persoanele cu sandale sau alta incaltaminte decupata trebuie sa aiba sosete. Este nerecomandabila expunerea piciorului gol. Femeile sunt imbracate decent, fara haine transparente, cu bluze cu maneci care acopera umerii. Un circuit in Thailanda si Cambodgia dureaza 16 zile si costa cam 2500 euro de persoana.

Exista si circuite cu preturi ceva mai mici, sub 1000 euro de persoana, daca alegi sa vizitezi Israelul si Iordania. O excursie de 9 zile costa aproximativ 900 euro si include transportul cu avionul, pe traseul international si cu autocarul, pe traseul local, cazarea cu demipensiune in hoteluri de 3 si 4 stele, intrarile la obiectivele turistice din program, ghidul si asistenta turistica. In Iordania, se viziteaza “Orasul Roz” Petra, una dintre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii . Cel mai important obiectiv turistic din Israel il reprezinta Mormantul Sfant.

Petra, IordaniaEste bine sa stii

Moneda oficiala. In Thailanda, este Bahtul (THB). 1 baht = 0.0719 lei / = 0.0195 euro. In Israel, moneda locala este sekelul (Nis), divizat in 100 de agorozi. Abrevierea pentru sekelul nou este ILS. 1 ILS = 0.694 lei / = 0.189 euro. Pentru Iordania, moneda locala este dinarul. 1 Dinar Iordanian (JOD) =  3.352 lei / = 0.915 euro (curs valutar din 10 septembrie 2008).

Taxa de viza. Pentru China, taxa de viza este 30 euro de persoana, pentru Tibet - 20 euro, pentru Thailanda - 30 USD, pentru Cambodgia - 25 USD, pentru Iordania - 20 euro.

Bacsisurile. Bacsisurile obligatorii pentru excursii se ridica la 40 de euro, in China si 15 euro, pentru Thailanda. In Israel se platesc cam 20 euro pentru bacsisuri, in timp ce in Iordania, bacsisurile obligatorii sunt doar 5 euro. De obicei, aceste sume se achita reprezentantilor locali, la sosirea in aeroport.

Excursii optionale . Daca vrei sa vizitezi Piata Plutitoare din Bangkok si sa participi la un spectacol cu elefanti, vei scoate din buzunar 30 euro. Pranzul este inclus in pret. O cina cu spectacol al triburilor din nordul Thailandei costa 30 euro de persoana.

A doua parte a acestui articol, cu vacante de toamna in Tunisia si Egipt, o gasesti aici.

Marele Palat in Bangkok,Thailanda


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea