Vacante

#reguli de eticheta #calatorii strainatate #calatorii #strainatate

Calatoresti in strainatate? 5 reguli de etica de care sa tii cont

Pe masura ca calatorim tot mai mult, este important sa luam in considerare efectul asupra mediului. Iata cateva sfaturi sau reguli de etica de care sa tii cont atunci cand pleci intr-o calatorie in strainatate.

Trateaza animalele cu respect

Sansa de a vedea si interactiona cu animalele poate fi o experienta cu adevarat benefica, dar oare care este pretul? Acest lucru este etic intotdeauna? Iata de ce ar trebui sa tii cont cand interactionezi cu animalele:

  • Asigura-te ca nu sunt flamande sau insetate;
  • Ca nu sufera sau sunt lipside de confort;
  • Ca nu sunt ranite sau bolnave;
  • Ca sunt libere pentru a se desfasura normal, fara frica sau suferinta.

Daca esti in Johanensburg sau in Thailanda, este foarte posibil sa ai ocazia unei plimbari cu elefantul. Sa stii, insa, ca aproape toate animalele domesticite utilizate in industria turismului au trecut printr-un proces dureros pentru a ajunge acolo si sunt adesea traumatizate. In aceste conditii, mai merita oare sa optezi pentru plimbarea cu elefantul?!

Rezerva cazare ecologica

Cand iti faci rezervarea pentru cazare si admiri imaginea frumoasa a piscinelor la apus ia in considerare si aspectele etice. Desi aceste hoteluri arata grozav, ele fac pagube semnificative asupra mediului. Un eco-hotel sau un hotel verde este o alegere mult mai buna. Acestea sunt locuri in care minimizarea impactului asupra mediului primeaza, ele fiind cat se poate de ecologice. Includ menajul non-toxic, utilizarea energiei regenerabile, sapunurile organice si au programe de reciclare. Poti contribui la cauza lor solicitand ca lenjeria ta sa nu fie schimbata zilnic si asigurandu-te ca opresti aerul conditionat sau incalzirea atunci cand parasesti camera.

Foloseste transportul public

In loc sa chemi taxiul pentru a te deplasa la obiectivele turistice, de ce nu ai folosi transportul public local?! Multe tari au un sistem foarte bine pus la punct. Daca este cald si nu vrei sa calatoresti cu metroul sau autobuzul, de ce nu ai inchiria o bicicleta sau nu ai merge pe jos?! Este o modalitate excelenta pentru a vedea cat mai mult din locul respectiv si de a pastra etica acestei calatorii.

Calatoreste catre destinatii mai putin cunoscute

Este foarte posibil sa visezi sa ratacesti pe canalele din Venetia sau sa bei o cafea intr-o piata in Roma, dar fluxul de turisti spre destinatiile principale face mai mult rau decat bine. De ce nu ai alege destinatii de calatorie frumoase si mai putin cunoscute. Astfel, nu numai ca ai sansa de a infuza bani in dezvoltarea economica locala, dar poti si sa sprijini proiecte de conservare si artizanii si eviti distrugerea locatiilor mari, suprapopulate de turisti.

Combina mai multe calatorii

Daca tot ai zburat pana in Europa, de ce nu ti-a lua timpul necesar pentru a combina mai multe destinatii? Astfel vei reduce amprenta de carbon (minimizarea zborurilor) si, totodata, iti poti imbogati mintea si sufletul cu mai multe culturi, obiceiuri si obiective turistice. De exemplu, o vacanta la Viena ar putea fi urmata de vizitarea Budapestei sau a Munchenu-ului si de calatorii peste hotare catre alte orase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea