Vacante

#buenos aires #argentina #tango

Buenos Aires, metropola cu parfum european

Capitala si cel mai mare oras al Argentinei, Buenos Aires este locul in care s-a nascut tangoul. A aparut initial in suburbiile orasului si la inceput numai barbatii se bucurau de acest dans. Astazi, milioane de turisti vin in Buenos Aires sa traiasca experienta tangoului stradal si sa incerce ei insisi cativa pasi.  Daca iti place viata de noapte si vrei sa simti pulsul unui oras exotic, viziteaza Buenos Aires.

Metropola aflata pe coasta de sud-est a Americii de Sud isi are originile in secolul al XVI-lea si initial a purtat numele de Ciudad de Nuestra Senora Santa María del Buen Ayre. I se mai spune si “Perla Americii de Sud” si este comparat adeseori cu marile orase europene, precum Paris sau Barcelona.

Locuri de vizitat

• Plaza de Mayo. Piata reprezinta centrul istoric al orasului si aici se afla numeroase magazine, parcuri, statui, fantani arteziene si cateva dintre atractiile turistice majore ale metropolei (Casa Rosada, Catedrala Metropolitana, Piramida May, Cabildo – fost sediu al guvernului). Originile pietei ajung pana la sfarsitul secolului al XVI-lea si, de la revolutia din 1810, este cunoscuta ca fiind un centru politic important al Argentinei.

• San Telmo. San Telmo este unul dintre cele mai vechi cartiere din Buenos Aires. Zona bine conservata este caracterizata de cladiri coloniale si atrage turistii gratie magazinelor micute, anticariatelor si artistilor care isi vand marfa aici.

Plaza del Congreso, Buenos AiresDaca pe vremuri aici traiau familiile bogate argentiniene, astazi cartierul este unul dintre centrele tangoului si, totodata, unul dintre locurile cu traditie in anticariat. Se vand numeroase antichitati, de la sculpturi la bijuterii, mobila si picturi, iar principala zona comerciala se afla in Piata San Telmo. Tot in San Telmo exista una dintre cele mai vechi biserici din oras, San Pedro Gonzalez (sau Nuestra Senora de Belen), construita in 1734 de catre jezuiti.

• Localuri si institutii. Buenos Aires este unul dintre orasele cele mai active din America Lantina, din punct de vedere cultural. Detine in jur de 100 cinematografe si 90 de teatre. Majoritatea teatrelor se afla in centrul orasului, iar unul dintre cele mai importante este Teatro Colon. Primul teatru Colon a fost construit in secolul al XIX-lea, iar cel de astazi dateaza din primul deceniu al anilor 1900. Teatro Colon este considerat una dintre institutiile culturale de top ale operei mondiale datorita spectacolelor si acusticii deosebite de aici.

Pe langa reprezentatiile de tango, salile ofera si spectacole de balet, opera, comedie, concerte de muzica traditionala, muzica pop, jazz, rock si alte genuri. Majoritatea cluburilor (numite "boliches") raman deschise pana dimineata si aici se poate asculta muzica live foarte diversificata, de la reggae la tehno.

La Boca Buenos Aires• La Boca. Situata in sud-estul metropolei, zona La Boca este una dintre cele mai cunoscute din oras. Aici vin turistii sa se plimbe pe stradutele pietonale si sa asiste la spectacolele stradale. Artistii sustin reprezentatii si tot aici gasesti renumitul tango stadal. Principala strada, Caminito (micuta carare) reprezinta centrul turistic din La Boca. Este apreciata pentru casele sale colorate, numeroasele suvenituri si obiectele de arta care se vand aici.

• La Recoleta Cemetery. Cimitirul reprezinta o atractie turistica datorita arhitecturii bogate si pentru ca aici isi au locul de veci mai multe personalitati, (oameni politici, oameni de stiinta etc) printre care si Eva Peron. La Recoleta a fost primul cimitir public din Buenos Aires si astazi este cunoscut pe plan international pentru arta mortuara.  

• Tangoul argentinian. Se spune ca tangoul s-a nascut la Buenos Aires. Metropola detine numeroase localuri unde se poate dansa si unde sunt spectacole de tango. In fiecare an au loc in Buenos Aires mai multe festivaluri de tango, dintre care cele mai cunoscute sunt International Tango Festival, World Tango Festival si Buenos Aires Tango Festival.

tango stradalUn tur organizat, cu tematica tangoului argentinian, este disponibil pentru cei care doresc sa guste viata de noapte. Numit si “Milonguero Circuit”, turul iti propune o lectie de tango, urmata de o cina cu instructorul de dans care iti va povesti cate ceva despre istoria tangoului. Dupa masa, vei putea experimenta acest dans intr-un club de tango.

• Tururi de oras. Daca te intereseaza anumite aspecte ale orasului, poti apela la o agentie de turism pentru un tur tematic. Pentru cele mai importante obiective turistice din Buenos Aires, alege un City Tour si vei vizita locuri renumite precum Teatro Colon, Plaza de Mayo sau mormantul Evitei. Pentru viata de noapte si atmosfera noctura, mergi intr-un tur organizat dupa caderea intunericului. Iar daca esti un pasionat al fotbalului, nu rata o vizita la stadion, cu Soccer Tour. Un tur al orasului dureaza in jur de 3 ore si costa de la 100 de dolari americani pentru un grup de 1-3 persoane. Turistii pasionati de gastronomie si cei care vor nu doar sa guste din preparatele traditionale, dar sa le si invete, au ocazia sa aleaga un tur cu lectii de gatit. Detalii gasesti aici.

Daca vrei sa mananci in oras la o ora tarzie, exista restaurante cu program prelungit , pana dupa ora 00:00, in zone precum Puerto Madero, Palermo, Soho Porteno, Las Canitas sau Costanera Norte.

 

Este bine sa stii

Buenos Aires-Argentina Viza. Nu este nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Argentinei. Conform Ministerului de Externe, durata maxima de sedere este de 90 de zile.

Moneda oficiala. Moneda oficiala este peso (ARG). 1 peso argentinian = 0.867 lei / = 0.226 euro / = 0.310 dolari americani. Monezile sunt de 5, 10, 25 si 50 centavos sau de 1 peso. Centrele de exchange straine se numesc “cambios”.

Este bine sa ai la tine marunt, deoarece iti va trebui la cheltuielile zilnice, precum transportul in comun sau bacsisul la restaurant. Se lasa bacsis cam 10% din nota.

• Sezoane. Vara dureaza aici din decembrie pana februarie; urmeaza toamna din martie in mai; iarna din iunie in august si primavara din septembrie pana in noiembrie. Pentru turism, perioada cea mai potrivita este primavara si toamna.

Cazare si transport. Cazarea este destul de ieftina in oras. Gasesti camere la pensiuni de la 12 euro pe noapte. La un hotel de 3 stele, pretul incepe cam de la 20 euro si ajunge la 50-55 euro pentru categoria 4 stele. Biletul de avion insa ajunge la 700-1000 euro dus-intors, cu o companie de linie. Una dintre cele mai cunoscute rute este Bucuresti-Paris-Buenos Aires.

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea