Vacante

#bucuresti #turism # locuitori nepoliticosi # ospitalitate locuitori

Bucurestiul, printre orasele cu cei mai nepoliticosi locuitori

Ai ajuns intr-un oras nou, te asezi la o terasa in centrul istoric si vrei sa comanzi o cafea. Chelnerul te masoara din priviri si te serveste dezgustat, ca si cum i-ar placea sa scape cat mai repede de tine. Prima impresie a unui strain despre o destinatie vizitata este creata de contactul cu localnicii si observarea comportamentului acestora.

Publicatia Reader's Digest a publicat un top al oraselor cu cei mai nepoliticosi locuitori si un alt top, cu cei mai politicosi.

Conform publicatiei Reader's Digest, curtoazia a devenit o problema majora, in orice colt al lumii te-ai uita. Din Finlanda in Buenos Aires, oamenii sunt din ce in ce mai putin galanti, politicosi si binevoitori. Conform lui Lynne Truss, autoare a bestseller-ului "Talk to the Hand", traim intr-o "epoca a unui relativism moral puturos combinat cu o insolenta sociala agresiva".

Reader's Digest a trimis reporteri sub acoperire, barbati si femei in proportii egale, in 35 de tari pentru a observa si testa locuitorii din cele mai mari orase. Astfel, reporterii au incercat sa intre in cladiri publice in spatele altei persoane pentru a vedea daca aceasta le va tine usa. Intr-un alt test, reporterii au cumparat maruntisuri din magazine, asteptand ca vanzatorul sa le spuna la final "multumesc". Intr-un alt test, un dosar plin cu hartii a fost lasat in locatii aglomerate pentru a vedea daca il ridica cineva.

Orasele cu cei mai politicosi locuitori

Pe locul 1 in topul celor mai politicosi locuitori sunt newyorkezii. Orasul New York a obtinut un scor de 80%, plasandu-se in fruntea clasamenului. Locuitorii New Yorkului sunt amabili si, de la atentatele teroriste de pe 11 septembrie, unii locuitori sunt de parere ca lumea a devenit si mai draguta decat era inainte de tragedie deoarece apreciaza altfel viata.

Zurich ocupa a doua pozitie in topul oraselor cu locuitorii cei mai politicosi. Aici, reporterii Reader's Digest au constatat ca personalul magazinelor are maniere impecabila, de scoala veche, fiecare client fiind tratat cu toata atentia. Pe locul al treilea se afla Toronto, cu un scor de 90 de procente.

Orasele cu cei mai nepoliticosi locuitori

In ceea ce priveste comportamentul negativ, regiunea cu cel mai mic nivel de curtoazie este Asia. Pe acest continent, 8 din 9 orase figureaza in topul rusinos. In Asia, conform testelor facute, oamenii nu obisnuiesc sa tina usa altor persoane, iar in magazine personalul nu se poarta politicos cu clientii.

In Europa, Moscova si Bucurestiul sunt orasele cu locuitorii cei mai putin politicosi. Bucurestiul se afla pe penultima pozitie in acest top, cu 34 de procente, urmat de Mumbai, cu 32 de procente, care inchide clasamentul.

Alte orase europene care lasa de dorit la capitolul politete sunt Amsterdam, Milano, Ljubljana. Amsterdamul deschide topul, cu 52%, urmat de Montreal, cu 50%. Montrealul este unul dintre cele doua orase mari ale Canadei studiate de catre reporteri. In timp ce Toronto se afla in topul oraselor cu cei mai politicosi locuitori (pozitia 3, 70%), Montrealul se afla pe lista negativa (pozitia 21, 50%).

Foto: wanderingearl.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea