Vacante

#bucuresti # orase cool

Bucurestiul, printre cele mai cool orase din Europa

Bucurestiul a fost clasat pe locul al doilea in topul celor mai cool orase europene unde poti studia. Topul este realizat de site-ul francez Slate.fr, in functie de anumite criterii de selectie.

Site-ul francez a realizat doua clasamente pentru a avea topul final cu 25 de pozitii. In primul clasament, s-a atribuit ca factor ponderea relativ apropiata pentru fiecare criteriu (de la 6 la 15%). In al doilea clasament s-a luat o a doua pondere, a criteriului locuinte (20%).
 

Criteriile pentru topul celor mai cool orase
 

Un numar de 11 variabile a fost luat in consideratie la realizarea topului. Printre criterii sunt pretul unei halbe de bere, proportia studentilor, transportul nocturn si numarul cartierelor animate. Conform siteului Slate, de obicei, topurile care iau in consideratie atractivitatea oraselor sunt realizate dupa criterii reci si serioase, precum cele politice, imobiliare etc. In schimb, clasamentul Slate se axeaza pe atractivitatea unui oras, pe acele elemente care il fac mai simpatic, mai placut pentru studenti si nu numai.
 

Care sunt cele mai cool orase europene
 

Pe primele locuri se claseaza orase considerate ca avand preturi accesibile, in ceea ce priveste chiria, transportul, berea sau intrarea intr-un club. O halba de bere costa mai putin de 2 euro in Varsovia , oras situat pe locul 5 in top. In Paris, o halba de bere poate costa 7 euro.

Un alt factor luat in consideratie este proportia studentilor. In Lisabona, aceasta reprezinta 24.3% din populatie, in Bucuresti, 24.1%, iar in Varsovia, 21.1%.

In plus, clasamentul Slate se orienteaza in functie de cartierele animate, cu o viata de noapte bogata. In acest sens, Berlinul este unul dintre cele mai atractive orase. Acesta este insa penalizat la preturi.

In primul top, Lisabona iese castigatoare, urmata de Bucuresti, Praga, Vilnius si Varsovia. In al doilea top, Varsovia se situeaza pe primul loc, urmata de Bucuresti si Lisabona, aflate la egalitate pe pozitia a doua, urmand Vilnius si Budapesta.

Orase scumpe precum Stockholm, Dublin, Copenhaga, Paris sau Oslo s-au situat pe ultimele locuri in clasament. La finalul clasamentului se afla si Atena, pe pozitia 22 si respectiv, 21. Parisul ocupa locul 20 si 18 in cele doua topuri, in timp ce Londra se situeaza pe pozitia 13 si 20.


Sursa foto: flightsaustralia.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea