Vacante

#bucuresti #romania #orase #preturi #turisti

Bucurestiul ocupa locul 3 in topul celor mai ieftine orase europene pentru turistii straini

Bucurestiul se claseaza pe locul al III-lea intr-un top 40 al celor mai ieftine orase din Europa pentru turistii straini. Topul este realizat de Price of Travel, un site care cuprinde o baza de date pentru costurile de calatorie in toate destinatiile importante din lume.

Conform studiului Price of Travel, un turist strain poate vizita Bucurestiul cu 28.3 dolari pe zi, fiind surclasat numai de Sofia, Bulgaria (20.75 USD pe zi) si de Cracovia, Polonia (26.55 USD pe zi).

Conform topului, un strain poate plati in Bucuresti, pentru o noapte de cazare, 31.87 lei. La aceasta suma se adauga transportul la 2.60 lei, mancarea la 39.60 lei, bautura sau distractia la 7.50 lei si atractiile turistice la 9 lei, adica un total de 90.57 lei sau 28.30 USD pe zi.

Astfel, Bucurestiul se situeaza in fata altor orase ieftine din Europa, precum Budapesta (locul 4) sau Istanbul (locul 5).

Pe de alta parte, Bucurestiul este prezentat ca un oras atractiv in ceea ce priveste preturile si mai putin in ceea ce privesc atractiile turistice. In afara de Casa Poporului, nu este mentionat niciun alt obiectiv turistic , monument, activitate, eveniment etc. “Categoric nu cel mai fermecator oras al Romaniei, Bucurestiul pare sa se grabeasca sa atraga vizitatori din Vest. Din fericire, cei care fac efortul sa vina aici vor fi cel putin rasplatiti cu preturi mici pe tot parcursul anului, lucru care va compensa in mod sigur frustrarile vizitei” afirma realizatorii studiului.

Topul 40 European cities by price: Backpacker Index for 2011 este actual, preturile fiind calculate pentru luna ianuarie 2011. Topul este alcatuit in urma unui studiu referitor la:
 

  • o noapte de cazare in cel cel mai ieftin hotel, amplasat intr-o locatie buna si cu review-uri pozitive
  • doua calatorii cu transportul public
  • o intrare la un obiectiv turistic important
  • 3 mese cu buget redus
  • 3 beri locale ieftine. In locul berilor s-au luat in considerare vinurile locale, cafeaua sau distractia (spectacole).
     

Price of Travel este un site recent, aparut in 2010, care studiaza preturile in peste 100 de orase, preturi referitoare la cazare, transport, atractii turistice , mancare si bautura. Gasesti topul 40 European cities by price: Backpacker Index for 2011 aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea