Vacante

#bucuresti #turism #city-break # destinatie city break # turism bucuresti

Bucurestiul ar putea avea potential de destinatie city break

Bucurestiul ar putea avea potential de city break . Potrivit unui proiect de marketing turistic, dezvoltarea turismului din Bucuresti ar trebui sa fie centrata pe turismul de tip business si pe cel de city break.
 

Bucuresti, o destinatie de explorat
 

Potrivit unui document realizat de firma Detente Consultants, angajata pentru elaborarea planului de marketing turistic al Bucurestiului, capitala ar putea atrage oameni de afaceri si turisti dorniti sa-si petreaca aici cateva zile. Consultantul contractat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDTR) propune prezentarea Bucurestiului ca un oras dinamic, un oras al viitorului, aflat in plina dezvoltare. Fraza definitorie pentru acest concept este: "Europe is younger in Bucharest".

Conform MDTR, princpalele categorii de turisti care trebuie atrase in capitala Romaniei sunt: oameni de afaceri, tineri, citybreakers, grupuri de seniori si publicul tematic. In aceasta ultima categorie sunt inclusi cei care calatoresc in Bucuresti pentru turism medical si de intretinere. Generic, categoriile acestea ar reprezenta turistul explorator, dornic sa experimenteze si sa descopere destinatii noi.

Pentru a atrage aceste tipologii de turisti, este nevoie de crearea unui oficiu de turism al municipiului Bucuresti, care sa aiba un rol central in implementarea strategiei, sunt de parere specialistii din domeniu.

De asemenea, trebuie sustinut turismul de afaceri. In plus, este importanta crearea unor evenimente culturale ample, precum si crearea unei retele de orase partenere, promovarea capitalei in mediul online, precum si exploatarea unor sistem de informare bazate pe tehnologii digitale.
 

Curse turistice pentru straini
 

MDTR in parteneriat cu RATB a lansat la sfarsitul lunii iulie curse speciale pentru turisti. Este vorba despre patru autobuze supraetajate care circula pe o ruta care traverseaza principalele puncte de interes din capitala.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei Libere, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa , Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea , Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea