Vacante

#austria schi #concurs #schi #destinatii de vacanta #austria # vacanta schi

Aventuri pe schiuri in Alpi

Zapada scartaie sub picioare, soarele straluceste deasupra si pe zapada neatinsa, iar varfurile muntilor de sub noi se ridica semete spre cer. Lumea arata altfel cand e vazuta de la 3440 m altitudine - peisajul impresionant te face sa uiti cu totul de orice problema. Tot ce conteaza e ca in sfarsit ne aflam in cel mai inalt punct din Austria la care ajunge telecabina - ghetarul Pitztal. Cu muntii la picioare, cerul senin deasupra si cateva zile perfecte pentru calatorii, ne incepem cu dreptul vacanta.

Pentru pasionatii de schi, distractia, sportul si ospitalitatea localnicilor sunt echivalentul unui singur loc: Austria. Brazdata de munti impresionanti in sud si in vest, acoperita de paduri pe aproape 50% din suprafata sa totala, aceasta tara are tot ceea ce ii trebuie pentru asigurarea concediului ideal. Iarna, in Arlberg, cele 280 km de partii marcate ofera turistilor ocazia de a se bucura de sporturile de iarna intr-una dintre cele mai mari si diversificate regiuni de schi din lume.

Pe de alta parte, Valea Gastein, de asemenea apreciata pentru conditiile excelente de schi, are doar 200 km de partii amenajate, insa ofera posibilitati multiple pentru relaxare. Printre acestea, la mare cautare sunt baile termale. Turistii se pot bucura de acestea din urma intr-unul dintre cele peste 15 centre de spa acreditate care se gasesc in zona si care isi intampina clientii cu servicii de calitate superioara si o serie de produse naturale autohtone.

Si pentru ca in Austria exista posibilitati pentru toate gusturile, exista de cativa ani o partie in Mayrhofen, Zillertal denumita sugestiv Harakiri, din cauza inclinatiei sale medii – peste 78%. Aceasta este cea mai inclinata partie din Austria si preferata celor mai experimentati si curajosi schiori. In plus, cine ajunge in Soll, poate schia si noaptea, pe partiile luminate artificial.

Lasand, insa, deoparte exercitiul de imaginatie, aflati ca iarna aceasta partiile austriece isi asteapta cu nerabdare turistii. Daca planuiti sa va oferiti in aceasta iarna o vacanta de vis pe schiuri, Oficiul National de Turism al Austriei organizeaza pe 18 octombrie la Promenada, in Bucuresti, o zi de antrenament perfecta pentru planurile dumneavoastra. Winter trials, campionat de board games, dar si coltul de turta dulce pentru copii sunt doar cateva dintre surprizele si totodata probele care va duc mai aproape de un sejur complet in Austria. In plus, dupa atata efort, va puteti relaxa in zona de Apres Ski realizata in parteneriat cu Tirolul. Ce mod mai bun de a-ti planui vacanta si a o castiga?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea