Vacante

# sfaturi de vacanta #circuit vacanta #avantaje circuit

Avantajele unui circuit in vacanta

Un circuit constituie o experienta speciala, o vacanta intensa, obositoare si fascinanta, cu multe locuri vazute si multe lucruri incercate. Cu masina personala sau intr-un grup organizat de un operator turistic, un circuit are numeroase avantaje.

Iata de ce sa pleci in vacanta intr-un circuit:


1 Timpul folosit la maxim


O nemultumire a multor oameni cand se intorc din vacanta este ca nu au facut tot ce se putea face si ca nu au vazut tot ce era de vazut. Daca nu esti genul de turist static si obisnuiesti sa-ti faci un program pentru orice, un circuit este o alegere foarte buna. Intr-un circuit nu exista timpi morti deoarece fiecare minut conteaza si fiecare ora este programata. In acest fel, nu exista riscul ca la terminarea concediului sa spui ca vacanta s-a dus asa cum a venit si nu s-a intamplat nimic interesant.


2 Libertate de alegere a unui program


Cei care prefera sa-si faca propriul lor program pot merge cu masina prin Europa, singuri sau insotiti de familie, prieteni etc. De exemplu, cu masina personala poti avea o vacanta superba in Toscana, Italia sau pe Romantic Road, in Germania. Poti sa te opresti in ce oras sau localitate doresti, sa vezi orase medievale cu muzee si arhitectura deosebita si sa savurezi gastronomia locala. Peisajele sunt unul dintre cele mai mari atuuri ale acestor regiuni.

Daca, in schimb, iti este mia usor sa te conformezi unui program facut de un operator turistic, alege un circuit cu durata intre 7 si 21 de zile. Fiecare zi are propriul ei program, existand si ferestre de timp liber, in care fiecare face ce vrea. In rest, zilnic, ai posibilitatea sa vizitezi multe obiective turistice si chiar sa te trezesti intr-un oras si sa te culci intr-un hotel in alt oras si chiar in alta tara.


3 Selectia destinatiilor preferate pentru o noua vacanta


Unul dintre avantajele reale ale circuitelor este faptul ca vezi multe locuri si iti dai seama unde te-ai intoarce. Intr-un circuit vezi cum este partea continentala a unei tari comparativ cu partea insulara, vizitezi mai multe statiuni de pe litoral sau mai multe orase. Locurile care iti plac cel mai mult pot face subiectul unei vacante numai in acel oras sau statiune. Astfel stii exact ce alegi si nu exista riscul unor dezamagiri.


4 Cultura generala si evolutia personala


Un circuit este o vacanta intensa, in care trebuie sa te adaptezi mai multor locuri, unele cu o cultura foarte diferita de cea din care provii. Astfel, iti imbogatesti cunostintele generale si iti largesti orizonturile.


5 Numarul mare de locuri vizitate


Cei care nu au posibilitatea sa calatoreasca de mai multe ori intr-un an sau sa aiba vacante scurte in diverse orase si statiuni pot alege un circuit. Daca, de exemplu, nu dispui de finante sau de timp pentru a merge cate un weekend in Viena, Budapesta si Praga sau daca nu vrei o vacanta singur in Brazilia sau Vietnam, un circuit poate fi solutia. Intr-o singura vacanta poti vedea un numar impresionant de orase, tari, statiuni si atractii turistice in care altfel, separat sau pe cont propriu, nu poti calatorii, din diverse motive.

Sursa foto: responsibletravel.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea