Vacante

#vacanta de grup #vacanta ieftina #vacanta cu prietenii #cheltuieli vacanta

Avantaje ale unei vacante in grup

O vacanta in grup este mai distractiva, mai antrenanta si mai ieftina. Pentru ca vacanta sa fie una reusita, este recomandat sa mergi intr-un grup de persoane cunoscute. Puteti avea grija unii de altii, iar multe dintre cheltuieli vor fi mai mici pentru fiecare persoana in parte.

Iata in continuare principalele avantaje ale unei vacante in grup:

1 Siguranta

Cand calatoresti in grup, este mult mai usor sa ajungi in regiuni care altfel sunt foarte greu de vizitat pe cont propriu, mai ales in cazul femeilor. In India, Egipt, Iran, Tibet, de exemplu, este mai simplu sa calatoresti in grup, iar prezenta barbatilor reprezinta un atuu iar in unele cazuri, un lucru obligatoriu. In general, intr-un grup te poti baza pe ajutorul celorlalti atunci cand ai probleme, poti dormi linistit cand lucrurile tale sunt supravegheate de ceilalti si risti mai putin sa fii inselat sau furat.

2 Bani cheltuiti

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unei calatorii in grup este reprezentat de cheltuieli. In loc sa platesti cateva sute de euro pentru un bilet de avion sau o camera simpla sau dubla, poti merge cu masina personala, poti inchiria o masina sau un apartament pentru un sejur intreg. Intr-o masina incap mai multe persoane, opririle se fac acolo unde doreste fiecare, ruta poate fi schimbata oricand, avand libertate totala. Un drum in Grecia care costa de obicei cateva sute de euro cu avionul poate costa pana in 200 lei de persoana daca se imparte costul benzinei.

Multe destinatii de vacanta ofera turistilor vile de inchiriat, cu propria gradina si piscina. Astfel de vile pot costa in jur de 400 euro pe noapte, insa costul se imparte la numarul de persoane. Poti petrece o vacanta in Austria, Spania, Italia, Grecia sau alta tara, intr-o vila de lux, cu doar 20-50 euro pe noapte. Apartamentele inchiriate, vilele sau pensiunile sunt alta alternativa mai ieftina decat hotelul, pentru grupuri.

In plus, un grup isi permite sa obtina reduceri la intrarile la obiectivele turistice. Chiar si ghizii locali angajati la fata locului sunt avantajosi. Un sit arheologic cu ghid privat poate costa in jur de 70-100 euro pentru un grup.

3 Distractie

Daca te plictisesti usor in vacanta, o calatorie cu prietenii te va tine tot timpul in priza. Cand iti petreci vacanta cu persoane dragi timpul trece mai usor, iar calitatea timpului petrecut impreuna este alta.

Sursa foto : globaltraveler.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea