Vacante

#vacanta #city-break #luxemburg

Atractii turistice in Luxembourg

Luxembourg este o destinatie potrivita pentru amatorii de istorie si cultura si mai ales pentru turistii care isi doresc sa descopere locuri noi. Aceasta tara mica din vestul Europei, inconjurata de Germania, Franta si Belgia, are o multime de atuuri din punct de vedere turistic, chiar daca nu se bucura de celebritatea vecinilor ei.

Cei care ajung in capitala Luxembourg au multe locuri de vazut, de la fortificatiile vechiului oras, cu strazi cu piatra cubica la parcuri, cafenele relaxante, piete publice pitoresti si muzicieni stradali. Iata cateva dintre principalele atractii turistice din Luxembourg:


Place d'Armes


Place d'Armes este o piata pietonala cu numeroase restaurante si cafenele. Pe timpul lui Ludovic al XIV-lea, piata era impodobita cu lamai si folosita pentru parade. Astazi, aceasta piata este frecventata in special vara, cand au loc concerte in aer liber si targuri de antichitati.


Muzeul National de Istorie Naturala


Muzeul National de Istorie Naturala este o atractie turistica potrivita pentru turistii de orice varsta si in special pentru cei care calatoresc cu copiii. Muzeul detine o colectie impresionanta de exponate din flora si fauna.


Muzeul National de Istorie si Arta


Muzeul National de Istorie si Arta detine exponate din arheologie, arta clasica si moderna, arme, piese din folclorul Luxembourgului, decoratiuni interioare din secolele XVI-XX etc.


Palais Grand-Ducal


Palatul Ducal este una dintre cele mai frumoase cladiri din Luxembourg, datand din secolul al XVI-lea. Fatada palatului are influente spaniole si maure. Palatul a fost resedinta familiei Marelui Ducat, iar astazi este folosit pentru receptii oficiale si pentru mediul de afaceri.


Cum poti vizita Luxembourgul in timp record


Daca esti in trecere in Luxembourg si vrei sa vezi cele mai importante locuri, te poti inscrie la un tur pietonal in orasul vechi.

Turul dureaza 2 ore si este realizat in compania unui ghid local care indruma turistii spre locurile panoramice ale orasului. Astfel, traseul include atractii precum Place d'Armes, Place Guillaume II, Constitution Square, Old Town, Palace of the Grand Dukes. Explicatiile se ofera in limbile franceza, engleza si germana. Un astfel de tur costa 9 euro pentru adulti, 7 pentru studenti si 4.5 euro pentru copii.


Sursa foto: esska.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea