Vacante

#obiective turistice #rio de janero #paris #praga #portugalia #atractii turistice #hong kong

Atractii turistice care nu te dezamagesc

Atractiile turistice sunt unele dintre lucrurile prezente in orice program de vacanta, insa nu toate ofera experiente impresionante. Daca te-ai saturat de surprize neplacute, alege obiectivele care nu dezamagesc turistii.

Iata cateva dintre atractiile turistice care merita vazute in vacanta:


Muntele Table din Cape Town


Table Mountain este o figura emblematica a Cape Town-ului. Cei care viziteaza Cape Town si vor sa faca fotografii de la inaltime, pot merge pe munte pentru a se bucura de o panorama impresionanta. Exista o ruta care urca pana in varful muntelui, la 1086 de metri si care poate fi parcursa in 2-3 ore. Ruta este recomandata turistilor cu o conditie fizica buna. Exista, de asemenea, posibilitatea de a urca pe munte cu telecabina.


Muntele Corcovado, Rio de Janeiro


Corcovado Mountain este unul dintre cei mai fotografiati si populari munti de pe glob. In varful muntelui se afla celebra statuie Cristo Redentor, unul dintre simbolurile orasului Rio de Janeiro. Oricine isi petrece cel putin cateva ore in Rio poate urca pe Corcovado pentru a vedea statuia si pentru a admira orasul care se intinde la poalele muntelui. Se poate ajunge in varf cu trenul (Corcovado Rack Railway) sau mergand pe o ruta prin Parcul National Tijuca, singura padure aflata in mijlocul unui oras.


Ruta Regala din Praga


Unul dintre cele mai interesante moduri de a vedea Praga este sa alegi Ruta Regala. Royal Route este cel mai popular traseu din metropola, incluzand Orasul Vechi, Podul Charles, Cartierul Lesser, Castelul Praga etc. De la Prague Castle turistii au o imagine panoramica asupra orasului. Una dintre cele mai frumoase porti din Old Town este Powder Tower.


Dragon's Back Trail, Hong Kong


Dragon's Back Trail este cunoscuta ca una dintre cele mai bune rute de hiking din Asia. Aceasta se afla in sud-estul Hong Kongului si are o lungime de 31 km. Ruta este populara in randul ciclistilor si a celor care isi doresc sa faca drumetii in aer liber, departe de agitatia orasului.


Montmartre, Paris


Montmartre este o regiune pariziana in care orice strain gaseste chintesenta Parisului: spirit boem, peisaje frumoase, mancare buna, artisti, numeroase obiective concentrate pe o suprafata mica etc. In Montmartre, principalul obiectiv turistic este Sacre Coeur, care are intrarea libera si care impresioneaza prin arhitectura migaloasa. Pe scarile care urca la catedrala si pe stradutele din jur au loc spectacole in aer liber si se intalnesc la tot pasul pictori si statui vii. Cartierul este intesat de cafelene si restaurante la preturi accesibile si tot aici poate fi gasita cazare.


Lisabona, Portugalia


Lisabona este principala destinatie turistica a Portugaliei si cel mai bun punct de pornire pentru vizitarea tarii. Orasul construit pe inaltime are o arhitectura interesanta si un labirint de strazi inguste pe care descoperi la tot pasul ceva interesant: o gradina cu flori, un restaurant cu terasa panoramica etc. Amatorii de cultura au o multime de lucruri de vazut, iar cei care vor sa leneveasca la plaja o pot face oricand.

Sursa foto: africapoint.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea