Vacante

#ghid turistic #atractii turistice #machu_picchu #chichen itza #orasul interzis

Atractii de top pe care trebuie sa le vezi cu un ghid turistic

Un ghid de turism este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face in vacanta atunci cand vizitezi o atractie turistica. Desigur, de cele mai multe ori ghidul turistic angajat pentru un anumit obiectiv este optional, insa exista locuri in lume pe care nu ar trebui sa le vezi fara el deoarece vei avea foarte mult de pierdut. Ghizii profesionisti spun o poveste din orice piatra si creeaza o atmosfera speciala, facandu-i pe turisti sa priveasca ceea ce vad in fata lor dintr-o cu totul alta perspectiva.

Iata in continuare cateva atractii si monumente pe care trebuie sa le vezi cu un ghid turistic:

1 Machu Picchu, Peru

Machu Picchu este una dintre cele 7 minuni ale lumii, unul dintre cele mai misterioase orase antice descoperite vreodata. Cunostintele de astronomie si arhitectura pe care le aveau incasii nu sunt cunoscute nici astazi pe deplin. Pentru a vizita intregul oras ai nevoie de doua zile, insa putini sunt turistii care dispun de atata timp. Si mult mai putini sunt cei care se vor mai intoarce vreodata in acest loc.

De aceea, Machu Picchu trebuie vizitat impreuna cu un ghid turistic. Acesta isi poate conduce calatorii pe pantele muntelui pentru a le explica semnificatia fiecarei ruine si pentru a-i face sa inteleaga cu adevarat valoarea acestui obiectiv turistic unic in lume. Se pot angaja ghizi de grup sau ghizi privati. Este recomandat sa te trezesti de la prima ora pentru a prinde rasaritul pe culmi. Cei care au vizitat Machu Picchu spun ca nu se compara cu nimic altceva.

2 Chichen Itza, Mexic

Chichen Itza este una dintre cele mai mari atractii pentru turistii care viziteaza Mexicul. Orasul mayasilor este unul dintre siturile arheologice de top atat din Mexic, cat si din intreaga lume. Aflat pe un teritoriu vast, orasul nu poate fi perceput la adevarata lui valoare fara prezentarea unui ghid la fata locului. Pe langa informatiile care pot fi gasite si in ghidurile tiparite, un ghid turistic are multe alte cunostinte si un talent de povestitor care joaca un rol important in perceptia generala a intregii excursii. O excursie la Chichen Itza are o durata aproximativa de o zi.

3
Orasul Interzis, China

In China, unul dintre cele mai impunatoare obiective este Orasul Interzis. Aflat in Beijing, complexul imperial are aproape 1000 de cladiri intinse pe o suprafata de 720 de mii metri patrati. Vizita dureaza in general 2-3 ore. Este recomandat sa apelezi la o agentie de turism pentru a angaja un ghid.

Sursa foto : atp.cx
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea