Vacante

#antalya #vacanta #vacanta antalya

Antalya – taramuri mai putin cunoscute

Pentru majoritatea dintre noi Antalya este una dintre cele mai renumite zone turistice din Turcia, cu multe statiuni cu apa turcoaz si nisip fin, dar nu cu mult mai mult decat atat.

 

Totusi, in spatele acestui renume, exista multa istorie si zone in care o putem descoperi si noi.

Iata cateva informatii mai putin cunoscute despre obiectivele turistice pe care le puteti descoperi in cadrul unui sejur in Antalya all inclusive.

Zona Kaleici reprezinta de fapt cea mai veche parte a orasului, in jurul careia s-a dezvoltat de-a lungul timpului tot ceea ce noi cunoastem acum sub numele de Antalya.

O parte dintre vechile cladiri dateaza inca din vremea Imperiului Roman, unele din vremea Imperiului Bizantin, iar altele din vremea Imperiului Otoman. Exista, bineinteles, si cladiri din secolul al 18-lea si al 19-lea, majoritatea transformate fie in hoteluri, fie in buticuri sau restaurante cochete.

Numele ii vine de la cuvantul Kale care inseamna castel si se traduce prin Inauntrul castelului.

Ajungi usor in zona Kaleici fie cu un taxi sau pe jos, mergand in directia pietei Kale Kapisi.

Una dintre cele mai mari si impresionante moschei ale orasului se afla in aceasta zona - Tekeli Mehmet Pasa Cami, construita in secolul al 18-lea.

Daca te plimbi prin Kaleici, inevitabil vei ajunge si la Poarta lui Hadrian, ruinele acestei porti, mai exact, o constructie ce dateaza din anul 130 si a fost inaltata pentru a comemora vizita Imparatului Roman Hadrian.

In apropiere o sa gasesti si ruinele unui vechi templu, transformat la un moment dat in biserica si apoi in moschee.

Nu departe de aici, mai exact la 44 de trepte distanta, ajungi in vechea piata romana. Treptele care duc catre una dintre cele mai importante artere ale Antalyei au fost construite in secolul al 15-lea de catre venetieni.

Kaleici este o zona protejata datorita cladirilor vechi, care merita o plimbare lunga pe stradutele centrului istoric.

Iar daca prinzi apusul in zona, incearca sa ajungi la Karaalioglu Park pentru cea mai buna panorama.

Perge – ruine romane in Antalya

Perge e situat la 15 kilometri de centrul Antalyei, in zona de sud-vest a coastei Marii Mediterane, iar in trecut a fost capitala regiunii Pamphylia.

Site-ul arheologic de aici se intinde pe 15 kilometri cu ruinele vechiului oras.

Motivul principal pentru care Perge a devenit cunoscut, in special pentru crestini, este faptul ca aici a sustinut Sfantul Pavel prima sa predica.

De-a lungul timpului, orasul a vazut multe civilizatii dezvoltandu-se si disparand, iar ruinele sunt dovada vie a acestui lucru: bai romane, porti grecesti, necropolisul, sunt doar cateva exemple.

Ce este interesant de vazut aici sunt baile, care la vremea lor erau cele mai de lux bai din tot tinutul. Basilica Bizantina este si ea de vazut si dupa ea se regasesc cele doua ziduri paralele care dateaza din secolul 3 i.e.n.. Tot aici este si cea mai veche poarta a orasului.

Stadionul este insa cel mai important edificiu din Perge, datorita faptului ca este unul dintre cele mai mari si totodata cel mai bine pastrat stadion din lumea antica.

O vizita aici e o oportunitate de a trece prin povestile istorice care au dus la formarea Antalyei asa cum o cunoastem cu totii astazi.

Asadar daca sunteti in cautare de oferte de vacanta, un sejur in Antalya nu va va dezamagi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea