Vacante

#scufundari # surf #destinatii vacanta #sporturi apa #sporturi acvatice

Amator de sporturi de apa? Iata cele mai tari locuri din lume unde le poti practica

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi si, odata cu ea, planurile de vacanta au inceput sa prinda contur. Visezi la plaje cu nisip fin si oceane cu valuri inspumate unde sa iti poti pune in practica pasiunea pentru surf, kiteboarding si scufundari? Iata cateva dintre cele mai tari locuri din lume in care iti poti programa concediul pentru a te bucura de sporturile acvatice preferate!

Cele mai tari locuri pentru surf: Sagres (Portugalia) si Busua (Ghana)

Orasul Sagres din Portugalia una dintre destinatiile europene ale momentului cand vine vorba despre sporturi de apa. De ce ti-ai face concediul aici? Deoarece Sagres adaposteste nu mai putin de 22 de plaje pe o distanta de doar 30 minute de mers cu masina. In plus, apele oceanului Atlantic ofera conditii excelente de-a lungul intregului an pentru amatorii de surf!

Cateva dintre cele mai bune plaje din Sagres sunt Amado, Arrifana, Castelejo si Carrapateira.



Sursa foto: surfertoday.com

O destinatie ceva mai exotica pentru iubitorii sporturilor acvatice este statiunea Busua din statul african Ghana. Busua se va dovedi o alegere inspirata multumita plajelor sale presarate cu foarte putini turisti si a apelor care iti permit sa iti pui in practica in voie abilitatile de surfer.

Odata ajuns in Busua, cazeaza-te intr-un bungalou exotic sau chiar intr-o casuta intr-un copac!



Sursa foto: tripadvisor.com

Cel mai tare loc pentru kiteboarding: Ashdod (Israel)

Cel de-al cincilea cel mai mare oras din Israel poate fi destinatia perfecta de vacanta pentru iubitorii de kiteboarding. Ashdod este amplasat cum nu se poate mai bine, intre trei mari (Mediterana, Rosie si Moarta). In plus, clima sa placuta de-a lungul intregului an invita la practicarea sporturilor nautice, precum kiteboardingul, in orice moment.

De altfel, Ashdod este considerat cea mai tare destinatie pentru kitesurferi din Orientul Mijlociu. Daca ajungi in orasul-port, aflat la doar 20 de minute departare de Tel Aviv, viziteaza neaparat plaja Keshatot.



Sursa foto: israelikitchen.com

Cel mai tare loc pentru scufundari: Cancun (Mexic)

In schimb, daca ai prefera o vacanta in care tu si familia ta sa faceti scufundari, afla ca destinatia perfecta pentru acest tip de sport acvatic este orasul mexican Cancun. Reciful Mesoamerican se afla la o aruncatura de bat si este locul in care poti admira viata subacvatica si mii de corali colorati.

Partea cea mai grozava este ca in Cancun poti vizita si un muzeu... sub apa. De altfel, acesta este si cel mai mare muzeu de sculpturi subacvatice (peste 400) din lume.



Sursa foto: itravelgotraveltoo.com
Sursa foto principala: onebigphoto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea