Vacante

#soimu #partia soimu #partie #gura humorului #serbarile zapezii #schi #ski #telescaun

Amator de ski? O noua partie te asteapta la Gura Humorului

In Gura Humorului s-a inaugurat de curand o noua partie, Soimu. Turistii aflati in cautarea unor alternative la destinatiile de pe Valea Prahovei gasesc aici o partie noua, intr-una dintre cele mai ofertante si mai autentice zone din tara.

Daca te afli in Suceava, in Campulung Moldovenesc sau la Vatra Dornei, ai de parcurs o distanta mai mica de 100 km pentru a ajunge la Soimu. Cei din capitala, insa, trebuie sa parcurga un drum de aproape 450 km pana la Soimu.

Ce-ti ofera Partia Soimu

Partia Soimu are o lungime de 1478 metri, cu o diferenta de nivel de 283 metri. Partia este dotata cu 5 tunuri de zapada, telescaun si beneficiaza de instalatie noctura de iluminat. Telescaunul acopera o lungime de 1332 metri, iar pentru urcare cu el se plateste un  bilet de 10 lei in timpul saptamanii si 15 lei in weekend. De asemenea, partia este dotata cu o parcare aflata la baza ei, cu o capacitate de 344 de locuri. Tot la baza partiei turistii gasesc zone in care se vand bauturi calde , racoritoare si mancare, in special preparate specifice de sezon, de la vin fiert la tuica si mici.

Partia va functiona pana la mijlocul lunii martie 2010. Alte detalii despre partie si fotografii gasesti pe site-ul primariei Gura Humorului.

Ce mai poti face in zona

Pe tot parcursul lunii februarie, au loc aici serbarile zapezii de la Gura Humorului. Turistii pot lua parte la concerte, concursuri si alte spectacole, cu muzica diversa, de la tehno la muzica traditionala romaneasca. In perioada 13-14 februarie si 20-21 februarie vor avea loc evenimente legate de Valentine’s Day si Dragobete, cu parade de sanii trase de cai, obiceiuri romanesti de dragoste, concursuri de frumusete etc.

De asemenea, cei care vin in vacanta aici sau doar intr-un weekend pentru ski si relaxare au posibilitatea sa ajunga la Manastirea Voronet , aflata in apropiere. Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului si Salina Cacica sunt alte doua atractii turistice care merita o vizita.

Cat te costa o vacanta la Gura Humorului

Daca vrei sa schiezi la Soimu, gasesti cazare in hotelurile si pensiunile din zona. Orienteaza-te dupa ofertele speciale, care ofera la un anumit numar de nopti de cazare (exemplu 5 nopti), una in plus, gratuita.

In cazul in care mergi in grup, vei iesi in avantaj. O camera cu 4 locuri costa in jur de 180 lei pe noapte. Daca optezi pentru un apartament, platesti in jur de 200 lei pe noapte. Pentru turistii interesati de o vacanta de Paste aici, in primavara 2010 un astfel de sejur costa in jur de 680 lei. Pachetul include 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-o pensiune de 3 margarete si diverse servicii si facilitati: masa traditionala in prima zi de Paste, intrare la muzeu si in salina, o plimbare cu caleasca etc.

Sursa foto : © Artistul / OrasulSuceva.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea