Vacante

#sibiu #sighisoara #romania

Alege Sibiul si Sighisoara pentru un weekend medieval

Cei care isi doresc sa iasa undeva la sfarsit de saptamana si au nevoie de cateva idei, pot sa incerce varianta unui weekend medieval. Daca nu ai vazut inca cetatea Sibiului sau Cetatea Sighisoarei, zilele insorite de toamna sunt un moment prielnic pentru o mica excursie. Vei avea ocazia sa participi la diverse evenimente, sa incerci bucataria locala si sa asculti muzica traditionala romaneasca.

Daca alegi un weekend in care se desfasoara concerte, vreun festival sau alt eveniment, este bine sa rezervi din timp o camera. Sighisoara si Sibiul sunt orase turistice care atrag un numar foarte mare de vizitatori, indiferent de perioada din an si, prin urmare, majoritatea hotelurilor si pensiunilor sunt ocupate.

Weekend la Sibiu

Obiective turistice. Potrivit Sibianul Online, turistii straini si romani care au vizitat Sibiul au fost interesati de anumite puncte de atractie ale orasului. Pe numarul 1 in top , conform datelor furnizate de Centrul de Informare Turistica, se afla Muzeul Brukenthal, urmat de Muzeul Astra .

Muzeul Brukenthal se afla in Piata Mare a Sibiului si reprezinta una dintre institutiile de prestigiu din Europa. Este situat in Palatul Brukenthal , monument in stil baroc, construit in secolul al XVIII-lea. Unele elemente originale se pastreaza si astazi, precum sobele in stil rococo si neoclasic, candelabrele, tapetul de matase sau fatada cladirii. Printre exponatele prezente aici, turistii pot sa vada tablouri ale principalelor scoli de pictura europeana din secolele XV-XVIII. Galeria de Arta Romaneasca contine Colectia de pictura transilvaneana, cu portrete din secolele XVI-XVIII si o colectie de piese de pictura, grafica, sculptura, precum si piese de argintarie, sticalrie, portelan, etc. Muzeul este deschis intre orele 10.00 si 18.00, de marti pana duminica, iar pretul unui bilet este de 12 lei.

Muzeul Astra este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania. Pe numele sau intreg, “Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra”, complexul este situat in Padurea Dumbrava, la 4 km distanta de Sibiu. Asemanator Muzeului Satului din Bcuuresti si mai mare decat acesta, Muzeul Astra se intinde pe o suprafata de 96 de hectare. Profita de vremea calda in aceste weekenduri de la inceputul toamnei si plimba-te pe aleile strajuite de case taranesti si ateliere mestesugaresti tematice (prelucrarea lemnului, pieilor si blanurilor), realizarea de imbracaminte si piese destinate gospodariei). In cadrul muzeului au loc diverse evenimente: prezentari de filme, expozitii tematice, festivaluri, slujbe religioase duminicale la biserica din lemn, activitati de agrement.

Mai multe detalii despre atractiile orasului gasesti in Sibiul, o plimbare prin trecut.

Evenimente. Complexul Muzeal Astra este una dintre gazdele Targului Olarilor. Evenimentul se desfasoara la Sibiu intre 6 si 7 septembrie 2008 si reuneste mesteri populari si reprezentati ai centrelor de olarit din Romania. Daca te pasioneaza acest gen de manifestari, vei fi incantat sa gasesti aici o multime de produse, de la ulcele pictate la blidare si gainuse de ceramica. Vizitatorii au ocazia sa urmareasca mesterii la lucru, dar si sa cumpere produsele expuse. Targul este deschis sambata si duminica, intre orele 9.00 si 21.00.

Cat te costa o masa in Sibiu. In Centrul Vechi, terasele sunt la tot pasul, insa si numarul turistilor este pe masura. In special in weekend, numarul acestora creste considerabil. Prin urmare, se intampla sa nu gasesti loc chiar unde doresti, sau sa astepti foarte mult, pana ti se aduce mancarea. Bucura-te de atmosfera medievala de vacanta si incearca sa ignori micile neplaceri. Iata cateva preturi: o ciorba, 7 - 9 lei, un pui cu smantana si masline - 16 lei, o bere - 5 lei, 0 pizza - 13 lei, un suc - 6 lei.

Cat costa cazarea in Sibiu. Cele mai mici preturi la cazare incep de la 50 lei pe noapte, de persoana. Pensiunile de 3 margarete ofera camere la aproximativ 100 – 120 lei pe noapte, in timp ce la hotel, preturile incep de la 50 euro, pentru un confort de 3 stele si ajung la 145 euro, pentru hotelurile de 4 stele.

Weekend in Sighisoara

Turistii romani si straini care viziteaza Sighisoara pot apela la centrele de informare, pentru detalii legate de cazare, transport sau atractiile din zona. "Asociatia Turistica Sighisoara ofera informatii turistilor romani care doresc sa isi petreaca, pentru prima data, un weekend in Sighisoara”, afirma Rebeca Seles, reprezentant al asociatiei. Informatiile se refera la “obiectivele turistice ale orasului si ale imprejurimilor, servicii de cazare in functie de preferinta (hoteluri, pensiuni, campinguri), posibilitati de transport, activitati culturale si o gama variata de materiale promotionale (harti turistice, pliante, brosuri)”, explica domnia sa.  “Totodata, Asociatia Turistica Sighisoara ofera turistilor posibilitatea unui tur al Cetatii Medievale indrumati de un ghid si excursii la obiectivele turistice din imprejurimile orasului”, declara doamna Seles.

Pentru detalii despre obiectivele turistice, citeste articolul Sighisoara, un portal spre trecutul medieval.

Evenimente. Daca ajungi la Sighisoara in acest weekend, ai ocazia sa participi la cea de-a V-a editie a Festivalului Fanfarelor. La eveniment participa fanfare romanesti si din strainatate (Grecia si Cehia) si tot atunci va avea loc Expozitia de Instrumente Muzicale , in incinta Scolii de Muzica. Poti urmari in Piata Cetatii Medievale concertele sustinute de fanfare sau le vei auzi in diverse parti ale Sighisoarei, unde acestea sustin minirecitaluri.

Cat costa cazarea in Sighisoara. O camera intr-un hotel de 5 stele costa in jur de 400 RON pe noapte. Daca vrei sa ai parte de o experienta medievala cat mai autentica, cauta un hotel aflat intr-o casa istorica renovata. Vei avea parte de o camera somptuoasa, cu mobilier din lemn incrustat si tavan pictat. O camera costa de la 55 euro de persoana. 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentruvacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea