Vacante

#bulgaria #panama #cap verde #brazilia #albania #destinatii 2011

Afla cum arata topul “Best in Travel 2011” pentru vacanta ta

Nu te-ai decis inca unde sa-ti petreci vacanta in acest an? Arunca o privire pe topul realizat de celebra publicatie Lonely Planet si descopera topul tarilor pentru din ghidul Best in Travel 2011 . Volumul are ca scop prezentarea celor mai bune locuri unde sa mergi si cele mai interesante activitati de vacanta.

Iata topul tarilor recomandate ca destinatii de vacanta pentru 2011:
 

  1. Albania
  2. Brazilia
  3. Panama
  4. Bulgaria
  5. Vanuatu
  6. Italia
  7. Tanzania
  8. Siria
  9. Japonia.

Albania ocupa locul 1 in topul celor mai bune tari
 

Sursa foto: routard.comAlbania este inca o destinatie putin cunoscuta, dar prestigioasa publicatie Lonely Planet o aseaza pe locul I in topul “Top 10 countries for 2011”. Principalele atuuri ale acestei destinatii le constituie bogatiile naturale si istorice, mostenirea culturala, bucataria traditionala, viata de noapte.  De la plaje cu ape albastre la situri arheologice, Albania este o experienta completa pentru orice turist.

Mai putin afectata de globalizare, Albania mizeaza pe mostenirea sa culturala (situri arheologice, muzee, lacase religioase, activitati culturale), precum si pe bogatia naturala (zona de coasta, flora si fauna, turism montan si rural, activitati de recreere in aer liber).

La noi in tara exista oferte de vacante pentru litoralul albanez, oferte de sejururi, circuite in Albania si circuite in tarile inconjuratoare. Pentru cazare, gasesti camere cu 25 euro pe noapte intr-un hotel de 3 stele, in extrasezon. Circuitele costa in jur de 450 euro de persoana.
 

Brazilia ocupa locul 2 in topul celor mai bune tari pentru vacanta 2011
 

Sursa foto: iho-ohi.orgEste o perioada importanta pentru Brazilia. In urmatorii ani vor avea loc evenimente majore in aceasta tara: Cupa Mondiala FIFA (FIFA World Cup 2014) si Jocurile Olimpice de Vara (2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro). Astfel de evenimente vor aduce schimbari in infrastructura locala, in ceea ce priveste transportul si cazarea, iar competitivitatea va face ca ofertele sa fie cat mai atractive pentru strainii dornici sa descopere Brazilia.


Acestia din urma trebuie sa tina cont de clima, in Brazilia anotimpurile fiind invers fata de emisfera nordica. Aici, vara dureaza din decembrie in martie, iar anotimpul mai rece din iunie in august.  Exista numeroase oferte de , insa cele pentru carnaval trebuie cumparate cu mult timp inainte, deoarece locurile sunt limitate. Un sejur de o saptamana pe litoralul brazilian costa in jur de 1700 euro de persoana, pret in care este inclus si avionul din Europa in Brazilia. O vacanta la Carnavalul de la Rio de Janeiro costa aproximativ 2500 euro.

Pe langa samba si fotbal trebuie tinut cont de faptul ca Brazilia are o rata ridicata a infractionalitatii, astfel incat este recomandata o planificare in detaliu a calatoriei, in special a uneia pe cont propriu. Frumusetile naturale, gastronomia si cultura locala, celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro sunt alte cateva atuuri de netagaduit ale Braziliei, astfel incat ea ocupa un onorant loc II in topul destinatiilor 2011.
 

Capul Verde, insule exotice pentru o noua descoperire
 

Sursa foto: hellio-vaningen.frLocul III in topul “Best in Travel 2011” este ocupat de republica insulara Cape Verde. Aceasta se afla in arhipelagul omonim din Oceanul Atlantic, in largul coastelor Africii de Vest . Potrivit Lonely Planet, insulele au inceput sa fie cautate de europenii dornici sa descopere noi destinatii pentru vacantele la plaja, pe timp de iarna.


Principalele atractii ale insulelor care formeaza arhipelagul constau in lanturile muntoase spectaculoase si plajele cu nisip alb. Clima este deosebit de placuta, cu aproape toate zilele din an insorite. Insulele ofera conditii perfecte pentru practicarea sporturilor de apa. Capul Verde este o destinatie potrivita pentru turistii dornici sa descopere o noua destinatie, mai putin cunoscuta, dar extrem de ofertanta in ceea ce priveste bogatia naturala.

O vacanta de o saptamana costa in jur de 500 euro de persoana, la un hotel de 4 stele cu demipensiune. In pret este inclus si zborul din Europa in insule.

Potrivit Ministerului de Externe, turistii romani care vor sa ajunga in Capul Verde au nevoie de viza.
 

Ecoturism in Panama
 

Sursa foto: fr.academic.ruPanama se afla in America Centrala, in partea cea mai sudica a teritoriului, fiind inconjurata de Oceanul Pacific, Columbia, Marea Caraibilor si Costa Rica. Aflata pe partea cea mai ingusta a istmului care uneste cele doua Americi, Panama are o forma alungita, latimea cea mai fiind sub 90 km.


Padurile tropicale, plajele exotice si orasele cosmopolite sunt cateva dintre atuurile acestei tari. Peste jumatate din teritoriul tarii este impadurit, multe dintre atractiile tarii fiind cele naturale, precum Baru National Park. Unul dintre principalele de aici este ecoturismul, datorita frumusetii naturale si a biodiversitatii padurilor tropicale. Totodata, Panama este una dintre cele mai recomandate destinatii pentru birdwatching, aici traind un numar mare de specii de pasari.

Gasesti oferte de vacanta la agentiile de turism din Romania. Pretul unei camere la un hotel de 3 stele poate fi de 45 euro pe noapte.
 

Sursa foto: aquapolis.netBulgaria ocupa locul 5
 

Vecina noastra, Bulgaria, ocupa locul 5 in topul tarilor “Best in Travel 2011”. Principalele atribute care au adus Bulgaria in topul celor mai bune tari pentru vacantele din 2011 sunt plajele nisipoase, cu regiuni inca neexploatate, statiunile montane de schi, ideale pentru strainii cu un buget mic, precum si industria vinului aflata in dezvoltare.

Bulgaria este o destinatie atractiva atat pentru cei interesati de turismul religios, cat si pentru cei care vor sa-si petreaca o vacanta intr-un oras dezvoltat precum Sofia sau intr-un oras istoric precum Plovdiv. Totodata, Bulgaria se poate mandri cu cateva monumente UNESCO, iar statiunile sale de pe litoral sunt unele dintre cele mai cautate de catre turistii romani si straini in perioada verii: Nisipurile de Aur, Nessebar, Bourgas, Varna, Obzor, Sunny Beach, Duni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea