Vacante

#verona #italia #obiective turistice

Activitati si atractii turistice gratuite in Verona

Aflata in partea de nord a Italiei, Verona atrage turistii an de an, gratie bogatiei culturale unice, arhitecturii deosebite si panoramelor impresionante. Orasul a fost fondat in secolul 1 d. Hr, iar perioada lui de inflorire acopera secolele XIII-XIV. Monumentele din antichitate, Evul Mediu si Renastere au transformat orasul intr-un centru turistic important in Italia. Daca iti planifici o vacanta aici si dispui de un buget foarte limitat, iata in continuare cateva aspecte de care poti tine cont pentru a vizita gratuit Verona.

1 Foloseste VeronaCard
 

Pass-ul turistic al orasului se numeste VeronaCard si acorda intrare gratuita in muzee, biserici si monumente, precum si gratuitate la transportul in comun. Poti opta pentru un pass cu valabilitatea de o zi, la 10 euro sau pentru unul valabil 3 zile, la 15 euro. Detalii gasesti aici.
 

2 Viziteaza pietele celebre ale orasului
 

In centrul istoric al Veronei, traseele turistice includ vizite in Piazza Bra, Piazza dei Signori si Piazza delle Erbe. In Piazza Bra se afla al Verona Arena, cel de-al treilea amfiteatru ca marime din Italia. Din Piata Bra poti merge pe strada pietonala numita Via Mazzini, care este foarte cunoscuta datorita zonei de shopping dezvoltate aici. In Piazza delle Erbe se afla Turnul lui Lamberti, cu cladirea Casa Mazzanti, precum si o fantana de secol XIV si o statuie a Sfantului Marcu. Din Piazza delle Erbe poti merge direct in cea mai veche piata a orasului, P. dei Signori, unde se afla statuia poetului Dante Alighieri.
 

3 Viziteaza monumentele religioase
 

Giardino Giustoise, VeronaBisericile si catedralele orasului merita si ele o vizita. Il Duomo di Verona, cunoscut si sub numele de Cattedrale di Santa Maria Matricolare, isi are originile in secolul al XII-lea si a fost reconstruit dupa un cutremur, in stil romanic, in acelasi secol. Una dintre capelele catedralei contine opere ale artistilor veronezi din vremea Renasterii.

4 Fa o plimbare prin parcuri si gradini

Giardino Giustoise afla pe Via Giardino Giusti 2 si este cunoscut ca fiind un parc amenajat in stil renascentist, cu dispuneri geometrice de plante, cu flori, fantani, grote, statui reprezentant figuri mitologice si alte atractii care au facut ca Giardino Giustoise sa fie timp de 4 secole una dintre cele mai frumoase si mai vizitate locuri din Verona.
 

5 Viziteaza fantanile Veronei
 

In Piazza delle Erbe se afla Fontana di Madonna Verona, cea mai cunoscuta si una dintre cele mai vechi fantani ale orasului. Construita sub forma unui chip feminin, dateaza din perioada romana.
 

6 Contempla arhitectura portilor orasului
 

porta del Palio, datand din secolul al XVI-lea, este una dintre cele mai cunoscute porti ale Veronei. In Via dei Leoni exista un monument reprezentantiv pentru arhitectura romana din perioada tarzie a republicii: Porta dei Leoni. Porta San Giorgio, dei Borsari sau Vescovo sunt alte doua monumente arhitectonice care merita o vizita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea