Vacante

#oferte turism #vacanta 2014 #festival zapada # festival china # turism china

Festivalul Ghetii si al Zapezii din China: cele mai spectaculoase constructii

"Festivalul Ghetii si al Zapezii" a debutat in 5 ianuarie la Harbin, China, si este unul dintre cele mai mari si impresionante evenimente de iarna din lume. In acest an, Festivalul a a juns la cea de-a 30-a editie, iar timp de doua luni, cei care au norocul de a se afla in zona ori de a calatori prin China pot vizita unul dintre cele mai impresionante peisaje de iarna.

Orasul Harbin, "scena" Festivalului Ghetii si al Zapezii de 30 de ani

Ajuns la cea de-a 30-a editie, Festivalul Ghetii si al Zapezii a inceput, in acest an, pe 5 ianuarie, in deja celebrul oras Harbin, situat in nord-estul extrem al Chinei. Timp de doua luni, orasul gazda se transforma intr-un spectacol de sculpturi de gheata si monumente de zapada, devenind astfel una dintre cele mai importante destinatii turistice din lume, in sezonul de iarna.



Statistici surprinzatoare de la organizarea evenimentului

Orasul Harbin a fost transformat intr-un "palat" de gheata, decorat cu zapada si o multime de sculpturi si monumente speciale. Insa la crearea tuturor acestor elemente arhitecturale din gheata au stat numeroase zile si nopti de munca, peste 180.000 de metri cubi de gheata si 150.000 de metri cubi de zapada.



In conditiile in care temperaturile de afara au fost neprielnice, depasind rareori -25 de grade Celsius, organizatorii au fost supusi unor incercari grele, in efortul de a sculpta monumentele reprezentative ale acestei editii.

Atractii principale ale Festivalului Ghetii si Zapezii din China

Festivalul aduna laolalta numeroase sculpturi si monumente din gheata, printre care si temple, catedrale sau chiar restaurante cu care incearca sa-si ademeneasca turistii. Peisajul de poveste creat doar din zapada si gheata si iluminat in nuante multicolore transforma orasul intr-un mic univers magic de iarna.



Atractia centrala a evenimentului este replica bisericii Hallgrimskirkja din Islanda, inalta de 46 de m, pentru care au fost necesari nu mai putin de 12.000 de metri cubi de gheata. Vizitatorii mai pot admira si alte replici spectaculoase din gheata ale Colosseumului, cladirii Empire State Building, dar si sute de statui si sculpturi impresionante.



Sursa foto: Baomoi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea