Vacante

#pandemie #jocuri #timp liber #concediu #vacanta

9 tipuri de activitati distractive pentru o vara plina de veselie

 

Vara e in toi, la fel si vacantele. Chiar daca anul acesta vom fi nevoiti sa ne relaxam aproape de casa, trebuie sa facem asta cum stim noi mai bine. Cu un pic de imaginatie, putem avea parte de un concediu excelent.

Ca sa nu te plictisesti in aceasta vacanta in plina pandemie, fa-ti o lista cu activitatile pe care tu si familia ta le puteti face. Poate ca nu poti zbura acum cu avionul, caci multe curse au fost suspendate, dar poti privi o noapte intreaga astronautii de la bordul Statiei Spatiale Internationale, de exemplu.

Iata cateva lucruri amuzante de facut in aceasta vara, impreuna cu familia:

Distractie de moda veche

1. Noaptea jocului in familie. Alegeti-va o noapte pe saptamana in care sa va jucati cu totii un joc. Spre exemplu Monopoly. Poate fi o noapte de Poker, de ce nu? Sau de Rummy.

2. Noaptea filmelor de familie: Transforma-ti sufrageria in sala de cinema si urmariti cu totii impreuna un serial Netflix sau un film pe care de multa vreme doreati sa il vizionati. Nu uitati de bolurile cu floricele.

3. Puzzle: Toata lumea are in casa o cutie cu un puzzle pe care a tot amanat sa il faca. Acum este momentul sa il construiti impreuna.

Joaca afara

4. Balaceala. Chiar daca nu ai o piscima construita in curte, este suficient sa iei un furtun si sa incepi sa stropesti copiii. Baga si adultii casei in joc. Puteti folosi pungi cu apa pe care sa le spargeti. Distractia va fi la cote maxime.

5. Gradinarit. Cultivati microplante. Sau plante aromatice pe care sa le folositi apoi in preparate, la pizza. Mararul, patrunjelul, busuiocul sau chiar si ceapa vor da rapid roade, daca sunt bine ingrijite.

6. Cuib pentru pasari. Construiti impreuna cu copiii o casuta pentru pasari. Folositi materiale naturale sau pur si simplu o cutie de pantofi pe care o puteti decora in culori vesele.

Mancare buna

7. Provocarea gatitului. Lanseaza o provocare de gatit familiei tale. Creeaza o lista scurta de ingrediente si imaginati-va ca sunteti intr-un concurs gen Master Chef in care trebuie sa aratati ce stiti cel mai bine sa faceti.

8. Inghetata cu prietenii. Invita-ti prietenele sau cheama-i la tine pe prietenii copiilor tai. Inainte de asta, pregateste mai multe tipuri de inghetata pe care aseaz-o in diverse forme. Foloseste colorant alimentar pentru a-i spori aspectul.

9. Gazduieste o cina cu pizza. Ce e mai frumos decat sa mananci pizza stand turceste in mijlocul casei? Cheama-ti prietenii la tine, comandati pizza si asezati-va la povesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea