Vacante

#destinatii Game of Thrones #Game of Thrones #destinatii de vizitat #destinatii de vacanta

8 locatii din Game of Thrones pe care poti sa le vizitezi in viata reala

Game of Thrones s-ar putea incheia, dar legendele sale vor dainui. Daca ai facut o pasiune pentru peisajele din aceasta capodopera cinematografica si nu te poti desprinde de ele, le poti gasi in lumea reala - arata la fel de spectaculos si te vor captiva. De fapt, aceste locatii au dedicat turistilor tururi speciale care permit admirarea locurilor celebre din scenele filmate, in Irlanda, Croatia sau in Islanda inzepezita. Pe langa faptul ca aceste siteu-ri au legatura cu Game of Thrones, ele sunt spectaculoase la propriu, fiind recunsocute de UNESCO pentru cascadele uluitoare si plajele frumoase.

1. Winterfell

Gradina din Winterfell este de fapt Castle Ward din Irlanda de Nord. Daca vei ajunge acolo, poti opta pentru o experienta Game of Thrones, testandu-ti abilitatea intr-un tir cu arcul.

2. The Iron Islands

De asemenea, in Irlanda de Nord, Ballintoy Harbour este omologul casei lui Greyjoy. Poti gasi aici excursii care te vor duce de la Belfast prin port, catre pesterile din Cushedun (unde Melisandre a nascut copilul din umbra), pe drumul Dark Hedges (unde Arya a scapat de King’s Landing) si catre Giant’s din lista UNESCO. Nu exita sa vizitezi si Causeway, care nu are legatura cu Games of Thrones, dar merita vizitat.

3. The Haunted Forest

Iti amintesti de vanatoarea de pui de lupi? Parcul Forestier Tollymore din Newcastle este locul unde Ned Stark si Co. au gasit cativa. Daca ajungi acolo, nu uita sa fii atent la White Walkers!

4. Great Sept of Baelor

Fanii cunosc locul ca fiind cel in care bietul Ned Stark si-a gasit sfarsitul. In realitate, Fort Manoel din Malta are propria poveste cutremuratoare - se spune ca este bantuit de un Cavaler Negru care se trezeste la viata atunci cand zona este in pericol.

5. The Red Keep

Cocotat pe stancile inalte din Dubrovnik, Croatia, la o inaltime de 120 de metri, Fort Lovrijenac a fost in Game of Throne’s acel Red Keep unde regele Joffrey si-a sarbatorit Ziua Numelui. Trsteno Arboretum aflat in apropiere a fost folosit pentru a filma scenele din gradinile castelului.

6. Dragonstone

Caminul ancestral al Casei Targareyn se afla de fapt in Spania, mai exact la Playa de Itzurun din Zumaia. Pe langa plaja, zona este cunoscuta pentru formatiunile geologice extrem de interesante.

7. The Bloody Gate

Drumul catre matusa Lysa trece prin Islanda, The Bloody Gate fiind o poteca prin defileul Almannagja care duce la cascada Oxararfoss. Ambele sunt situate in Parcul National Thingvellir, oferind decorul pentru mai multe scene din Game of Thrones.

8. Locul de aterizare a dragonului lui John Snow

Cand John Snow isi ia zborul pe un dragon si se inalta cu Daenersy, ei aterizeaza intr-un loc izolat si indepartat, langa o cascada. Aceasta locatie este de fapt una dintre cele mai populare din Islanda - cascada Skogafoss. De asemenea, scenele aeriene au fost filmate in Islanda cu elicopterul si puteti rezerva un tur de sase zile cu autoturirmul pentru a vizita toate locatiile de aici care apar in Game of Thrones.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea