Vacante

#turism #destinatii vacanta #sfaturi vacanta #vacanta asia

7 ponturi de calatorie pentru vacantele in Asia

Ca orice destinatie cu o cultura foarte diferita de cea europeana, Asia este o destinatie de vacanta intimidanta pentru turistul neinformat. Adauga drumul lung si aglomeratia urbana si vei obtine suficiente bile negre incat sa te gandesti de doua ori inainte sa te apuci serios de planificarea unei vacante aici. Asia, insa, are foarte multe experiente unice de oferit si locuri impresionante care trebuie vazute cel putin o data in viata. Exista numeroase modalitati de a planifica o vacanta fara griji pe acest continent.

1. Informatiile oficiale despre Asia

Ministerul Afacerilor Externe iti poate oferi informatii pretioase, la zi, despre procedurile necesare pentru romanii are calatoresc in Asia, despre alertele de calatorie etc. Pe site-ul MAE gasesti un "Ghid de informare pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in state din Asia", disponibil gratuit.

2. Consulta ghidurile de turism

Consulta ghidurile de turism tiparite si pe cele online pentru destinatia care te intereseaza in Asia. Vei gasi detalii practice, cum ar fi hainele pe care este bine sa le ai la tine intr-o anumita tara asiatica. Un alt aspect important il reprezinta regulile de eticheta in Asia. Cu cat stii mai multe despre obiceiurile locale, cu atat te vei simti mai bine.

3. Consulta un agent de turism

Daca planifici o calatorie complexa in Asia, un agent de turism iti poate fi de folos. Acesta poate sa-ti gaseasca oferte bune de cazare in locuri sigure, unde sa nu existe probleme de igiena sau siguranta personala. Totodata, un agent de turism iti poate da informatii pretioase despre masurile de siguranta necesare intr-o anumita destinatie, precum si ponturi despre cultura locala.

4. Ia masuri pentru a rezista unei calatorii lungi

Calatoriile in Asia sunt, de obicei, calatorii de lunga durata. Este important sa-ti iei masurile necesare pentru a face fata oboselii. Bea multa apa si planifica zborul si programul in asa fel incat sa te adaptezi la schimbarea de fus orar.

5. Ia masuri pentru protejarea sanatatii in Asia

In functie de zona in care calatoresti, se poate sa fie nevoie sa-ti faci un vaccin sau, dimpotriva, sa fie vorba doar despre masuri general valabile. Este bine sa ai la tine medicamente deoarece poate fi dificil sa gasesti echivalente locale pentru afectiuni care pot aparea in vacanta.

6. Pregateste un buget pentru o calatorie in Asia

Asia poate fi ieftina la fata locului, insa drumul pana acolo este costisitor. Apoi, intr-o destinatie atat de indepartata, este important sa ai suficienti bani la tine pentru situatiile neprevazute. Chiar daca in unele tari sau orase poti cheltui nu mai mult de 10 euro pe zi, nu inseamna ca Asia este o destinatie ieftina. Planifica un buget din timp.

7. Calatoreste in Asia impreuna cu cineva

Intr-o destinatie indepartata este intotdeauna mai usor sa ai alaturi de tine pe cineva de incredere. Diferentele culturale sunt mai usor de asimilat cand ai cu cine sa vorbesti, te poti baza pe celalalt pentru grija si protectie, iar cheltuielile se impart la doi. In plus, va avea cine sa-ti faca o multime de fotografii fara sa ceri mereu oamenilor de pe strada.

Foto: happyholidaysnepal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea