Vacante

#castele de vizitat # castele europa #castele #destinatii de vacanta #vacanta

7 castele uimitoare pe care trebuie sa le vizitezi cel putin o data in viata

Evocand povesti fantastice si pline de romantism, castele au o anumita magie care atrage calatorii moderni. Palatele si castelele din intreaga lume joaca un rol important, evocand istoria acelei regiuni. Iata 7 castele uimitoare pe care ar trebui sa le vizitezi cel putin o data in viata.

Castelul Neuschwanstein din Schwangau, Germania

Regele Ludwig al II-lea al Bavariei a comandat Castelul Neuschwanstein in 1868, contribuind la ameliorarea oprobiului public si a turbulentelor politice. Dupa ce Prusia a cucerit Austria si Bavaria in timpul razboiului austro-prusac, Ludwig a fost inlaturat de la putere, lasand in lucru modificarile pe care le incepuse asupra Castelului. Cu toate ca nu a ajuns sa il vada niciodata in forma finala, Castelul Neuschwanstein a fost deschis publicului in 1886 si ramane si azi unul dintre cele mai populare din toata Europa.

Castel del Monte in Andria, Italia

Mult mister inconjoara Castelul Monte si scopul pentru care a fost construit. Imparatul Frederik al II-lea a ordonat construirea cetatii in 1240 intr-o zona indepartata din sudul Italiei, fara mijloace de protectie. Dupa ce a fost construit, imparatul a abandonat curand castelul, lasand multe intrebari fara raspuns in jurul intentiilor sale. Acesta capodopera a arhitecturii medievale este formata dintr-o baza octogonala si un turn in fiecare colt si are opt camere trapezoidale.

Castelul Frederiksborg din Hillerod, Danemarca

Situat pe trei insule mici de pe Lacul Castelului, distinctul Castel Frederiksborg a fost construit ca simbol al puterii regelui Christian IV, conducatorul Danemarcei si al Norvegiei. Castelul renascentist a devenit resedinta regala oficiala cu mai bine de 100 de ani inainte ca structura sa originala sa fie distrusa de un incendiu in 1859.

Castelul Windsor, Anglia

Cel mai vechi si mai mare castel locuit din lume, Castelul Windsor a fost resedinta regala oficiala pentru monarhia Regatului Unit timp de peste 900 de ani. William Cuceritorul a inceput sa construiasca Windsor in jurul anului 1070 ca resedinta si cetate pentru a pazi zona vestica din apropierea Londrei.

Castelul Schwerin, Germania

Originile Castelului Schwerin dateaza din 942. Abia prin 1847, Marele Duce Friedrich Franz II l-a insarcinat pe Georg Adolf Demmler sa renoveze structura, castelul luand forma finala. Castelul este acum unul dintre cele mai celebre din Germania. Are 653 de camere, inclusiv o sala a tronului echipata cu marmura de Carrara si usi din fier aurit si o galerie ancestrala.

Palatul National Pena din Sintra, Portugalia

Influentat de stilurile barocului din Orientul Mijlociu si european, Palatul National Pena reprezinta esenta excetrica si colorata a romantismului secolului al XIX-lea din Portugalia. Regele Ferdinand al II-lea a proiectat castelul pe un deal din Muntii Sintra pentru a fi o casa de vara pentru familia regala portugheza.

Chateau de Chambord, Franta

Esenta a arhitecturii renascentiste franceze, Chateau de Chambord are 440 de camere, 282 seminee si 84 de scari, ceea ce il face una dintre cele mai captivante structuri construite de monarhia franceza. Regele Fraccois I a inceput constructia marelui castel din Valea Loarei ca refugiu de vanatoare de weekend in 1519. In final, Francois a gasit resedinta monumentala prea elaborata si a stat acolo doar cateva saptamani pe tot parcursul domniei sale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea