Vacante

#ce sa vezi #calatorii obligatorii #calatorii 40 de ani #concediu #vacanta

7 calatorii si experiente pe care oricine ar trebui sa le aiba pana la 40 de ani

Ii admiram adesea pe cei care au curajul sa isi lase jobul, casa si sa porneasca in expeditii in jurul lumii. Doar ca viata celor mai multi dintre noi nu e asa si de cele mai multe ori trec ani sau chiar decenii pana ajungem in locuri la care am visat.

Vestea buna este ca exista o multime de locuri minunate de vizitat pe Pamant, iar jumatate din drum e ca si facut daca stii care sunt acestea. E bine ca macar ca la o parte dintre ele sa fi apucat sa ajungi pana ce ai implinit 40 de ani. Iata un Top 7 calatorii pe care trebuie sa le faci pana sa treci in cel de-al patrulea deceniu de viata:

O dupa-amiaza insorita in campul de lavanda (Provence, Franta)

 

Imagineaza-ti o zi perfecta de iunie: nu e nici prea cald, incat sa simti ca ti se taie respiratia, dar nici prea racoare, cat sa-ti mai pui o bluza extra pe tine. Ai un soare bland, care te rasfata cu o caldura placuta, si un vant slab care poarta arome relaxante de lavanda. Este liniste. Atata liniste, incat uiti de toate grijile, de agitatia orasului, de taskuri si vecini galagiosi. Te lasi scufundat in parfumul unic al naturii si admiri frumusetea din jur, mirat ca exista o viata dincolo de acest paradis. Acesta este Provence – un mic coltisor de rai ce trebuie vazut cel putin o data in viata! Din iunie pana in august, lavanda ramane inflorita si plina de parfum, asadar planifica-ti vacanta in aceasta perioada si bucura-te de tot ce are de oferit aceasta regiune.

O plimbare prin Padurea Fermecata (Kyoto, Japonia)

 

O plimbare prin padurea de bambus Sagano, Japonia, va fi o experienta de neuitat. Situata langa orasul Kyoto, padurea este un taram magic, cu trunchiuri inalte si verzi de bambus, care se unduiesc usor in bataia vantului. Dar cand te gandesti la o vacanta in Japonia e bine sa iei in calcul luna aprilie, atunci cand se spune ca Tara Soarelui Rasare este cea mai frumoasa datorita ciresilor infloriti. Exista chiar un festival, Sakura, in aceasta perioada, astfel ca vei avea ocazia sa cunosti in amanunt cultura si traditia locului.

O dimineata relaxanta in parcul celor 100 de Cascade (Lacul Plitvice, Croatia)

 

Situat in centrul Croatiei, Parcul National Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc national din Europa de Sud-Est si sit aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cele 16 lacuri cu apa de culoarea topazului si cele aproape 100 de cascade aflate de cele mai multe ori una langa alta creeaza o priveliste impresionanta. In zona poti gasi usor un loc de cazare, intrucat sunt sute de pensiuni, multe chiar langa lacuri. In Croatia, insa, poti merge si pentru a te bucura de plaje foarte frumoase si insorite, cu peisaje desprinse parca din Paradis. Nu trebuie sa ratezi nici ruinele palatului lui Diocletian, din Split, unul dintre locurile de filmare ale seriei Game of Thrones.

Distractie la cote maxime (Rio De Janeiro, Brazilia)

 

 

Femeile frumoase, cu forme apetisante si mereu cu zambetul pe buze, dar si plajele insorite precum Ipanema sau Copacabana, adevarate simboluri ale Braziliei, sunt doar doua dintre atractiile cu care te tenteaza aceasta tara sud-americana. De faimosul Carnaval de la Rio ai auzit cu siguranta. E o petrecere uriasa, dureaza patru zile, timp in care te vei distra pe ritmuri de samba alaturi de cateva milioane de oameni veniti din toate colturile lumii. Gandeste-te doar in ce anume te-ai costuma, fa-ti rezervare pentru bilete de avion pe eSky si pregateste-ti bagajele! Daca iubesti distractia si voia buna, atunci acesta este locul cel mai potrivit pentru o vacanta.

O noapte luminata de mii de lampioane (Chiang Mai, Thailand)

 

O alta destinatie pe care nu trebuie sa o ratezi este Thailanda. Iar daca mergi in zona Chiang Mai, in timpul Festivalului Yi Peng vei putea admira o impresionanta ceremonie religioasa in timpul careia sunt lansate mii de lampioane stralucitoare, in semn de omagiu fata de Buddha. La o saptamana dupa acest eveniment se organizeaza, pentru turistii prezenti, parade, dansuri si focuri de artificii. Oamenii din “Taramul zambetelor” (The Land of Smiles) te vor intampina cu multa caldura si cum altfel decat cu un suras binevoitor. Insulele thailandeze sunt, probabil, unul dintre locurile in care timpul curge altfel, unde uiti pur si simplu cat este ceasul si in ce zi a saptamanii esti. Incearca mancarea preparata in strada - este o experienta unica (si delicioasa!) pe care trebuie sa o bifezi in vacanta ta exotica. Si pregateste-te: maimutele simpatice sunt gata oricand sa fure tot ce li se pare interesant!

Incursiune in istoria maura (Granada, Spania)

 

Spania, per ansamblul ei, este fascinanta. Insa odata ajuns in Peninsula Iberica nu trebuie sa ratezi Palatul Alhambra, care este obiectivul turistic numarul unu din Granada, poate chiar din toata Andaluzia. Palatul dateaza din anul 889 d.Hr., dar a fost renovat si refacut in secolul 11 de mauri. Arhitectura si decoratiunile sunt incredibil de complicate - are detalii grandioase care te vor face sa tii incontinuu mainile pe aparatul de fotografiat. In Spania nu conteaza prea mult anotimpul in care alegi sa mergi in vacanta pentru ca vremea e frumoasa mereu, insa poti alege sa iti planifici concediul in functie de evenimentele care au loc. Spre exemplu, in a opta duminica dupa Pastele catolic, poti asista la sarbatoarea Corpus Christi. In aceasta zi, au loc parade de costume, si spectacole in aer liber cu muzica si dans.

Degustare de vinuri alese (Toscana, Italia)

 

Sa mananci pizza si inghetata “la ele acasa” e probabil una dintre dorintele pe care oricine le are si care ar trebui implinite pana in varsta de 40 de ani. Toscana este una dintre cele mai cunoscute zone ale Italiei, celebra atat prin bogatia zonei, dar mai ales prin intinsele culturi de vita de vie si, evident, vinul de aici. Poti vedea cu ochii tai cum se face vinul, poti participa la degustari si te poti bucura de cea mai pura limba italiana.Toscana este un tinut boem, cu orase medievale care te asteapta sa le descoperi. Florenta, Siena ori Pisa au o arhitectura unica ce pastreaza perfect sarmul medieval.

Cauti mai multe idei pentru o calatorie unica?

 

Daca ai nevoie de inspiratie pentru urmatoarea ta vacanta, poti intra direct pe site-ul eSky. Aici gasesti tot ce ai nevoie – de la bilete de avion, hoteluri, pana la inchirieri masini si asigurari de calatorie. In plus, ai articole utile despre absolut tot ce te intereseaza: destinatii unice, oferte speciale la bilete de avion, dar si tips&tricks de calatorie. Iar pentru doza zilnica de inspiratie, ii gasesti si pe pagina lor de Facebook.

Surse foto: pixabay.com, curiosity.com, blog.globalbasecamps.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea