Vacante

#avion #zbor cu avionul #calatorie # sfaturi de vacanta #zbor lung cu avionul

6 sfaturi atunci cand te pregatesti pentru un zbor lung cu avionul

Zborurile lungi cu avionul sunt extrem de obositoare si inconfortabile, dar pot deveni mai usor de suportat daca ai grija sa respecti cateva reguli sau sfaturi importante. Atunci cand te pregatesti de un zbor de peste 8-10 ore, este obligatoriu sa iti iei toate masurile de prevenire a disconfortului si problemelor de sanatate pe care le poti avea pe parcursul calatoriei!


1. Alege un zbor la clasa 1!

Chiar daca pretul unui bilet la clasa 1 este mai piperat, iti ofera conditii mai bune in timpul zborului, atat in ceea ce priveste confortul, cat si serviciile oferite. Daca iti permiti, opteaza si pentru o companie aeriana high-class, intrucat ofera mai multa siguranta si incredere, lucruri de care ai nevoie intr-o calatorie atat de lunga.


2. Ia cu tine accesorii pentru confort!

Chiar daca multe companii aeriene ofera, pentru zborurile lungi, accesorii necesare pentru o odihna corespunzatoare in timpul calatoriei, este bine sa fii precauta si sa iti aduci si tu o patura, dopuri de urechi si masca de ochi, astfel incat sa poti dormi linistit si sa faci abstractie de galagia din cabina.


3. Imbraca-te lejer!

Daca stii ca urmeaza sa stai in avion foarte multe ore, opteaza pentru o tinuta vestimentara lejera. Alege haine largi, care-ti ofera o libertate mai mare de miscare, si incalta-te in adidasi sau pantofi sport, sub care pui sosete, intrucat aerul conditionat din avion este, de multe ori, foarte puternic. In acest fel, eviti sa iti inghete picioarele.


4. Odihneste-te bine inainte de zbor!

Inainte cu 1-2 zile de lungul zbor pe care il ai planificat, asigura-te ca dormi foarte bine acasa si ca te relaxezi, astfel incat sa ai suficienta energie pentru a face fata orelor pe care le vei petrece in avion.


5. Misca-te cat mai mult in avion!

Nu sta intepenit in scaun ore in sir, intrucat este inconfortabil si nesanatos. Dupa decolare, cand capitanul avionului anunta ca iti poti desface centura de siguranta, ridica-te cat mai mult de pe scaun, fa ture prin avion si plimba-te, astfel incat sa iti dezmortesti corpul.


6. Ia-ti cu tine cat mai multe surse de distractie si amuzament!

Cartile, jocurile, revistele si chiar laptopul sunt doar cateva dintre lucrurile care vor face mai usoara trecerea timpului petrecut in avion. Daca ai si alte pasiuni - crosetat, desenat, scris etc. - care se preteaza spatiului si mediului din avion, atunci nu ezita sa le folosesti ca surse de distragere a atentiei de la zbor.

Sursa foto: tportal.hr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea