Vacante

#poduri #poduri bizare #poduri inedite

6 poduri fascinante din intreaga lume

Tehnologia si arhitectura merg mana in mana cand vine vorba despre constructia podurilor. Indiferent daca podurile sunt create pentru a leaga orase, a traverseaza rauri, sau au scopul de a fluidiza traficul, multe dintre acestea au arhitecturi si amplasari bizare.


Podul Langkawi Sky - Malaezia

Aflat la 700 de metri deasupra nivelului marii, podul Langkawi Sky este un vis implinit pentru cei care isi doresc sa mearga pana in varful muntilor din insula malaeziana Pulau Langkawi. De pe acest pod se vede perfect arhipelagul Langkawi, aflat in Marea Andaman, la aproximativ 30 Km de coasta malaeziana.


Podul de pe fluviul Si Du - China

Si Du a castigat titlul de cel mai inalt pod din lume. Ceea ce este cu adevarat fascinant la acest pod este faptul ca traverseaza valea fluviului Si Du, care are o adancime de peste 500 de metri.


Podul Trift - Elvetia

Podul Trift este suspendat la 100 de metri deasupra unui lac glacial si este destinat turistilor care isi doresc sa urce cu telecabina, iar apoi sa mearga pe jos o ora si jumatate pana la ghetarul Trift.

Acesta este cel mai lung pod suspendat din Alpi: 170 de metri si este traversat, anual, de aproximativ 20.000 de turisti.


Podul BP - Chicago

Cu o lungime de 285 de metri si o latime de 6 metri, podul BP are de fapt rolul de bariera impotriva zgomotului de pe autostrada Columbus Drive, care ajungea inainte pana la Parcul Millennium. Privit de sus, podul BP seamana foarte bine cu un sarpe.


Puente de la Mujer - Buenos Aires

Puente de la Mujer sau Podul Femeii are o lungime de 150 de metri si o latime de 5 metri. Podul a fost inaugurat pe 20 decembrie 2001, cand tara era in plina criza financiara.


Podul Royal Gorge - Colorado

Royal Gorge, piesa arhitecturala care se intinde peste fluviul Arkansas, este cel mai inalt pod suspendat din SUA. Acesta este deosebit de popular in randul turistilor, care doresc sa-l traverseze pentru a se bucura de priveliste.



Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea