Vacante

#sezonul rece #bagaj vacanta #asigurare de calatorie

6 lucruri care nu ar trebui sa-ti lipseasca din bagaj in sezonul rece

In sezonul rece vremea este instabila, iar pregatirea unui bagaj pentru o calatorie este o adevarata provocare. Este dificil sa iei haine potrivite atat pentru zilele insorite si calde, cat si pentru zilele friguroase, din cauza spatiului. Exista, insa, cativa factori de care poti tine cont cand faci bagajul pentru toamna-iarna.

1 Haina de strada

Daca urmeaza sa calatoresti intr-o zona cu multe precipitatii sau daca se anunta viscol, alege o haina de trei sferturi pentru a fi protejat. Gandeste-te la posibilitatea de a pune in bagaj o a doua haina de strada. Este bine sa ai o rezerva la tine. O alta varianta este sa cumperi un balon folosit special pentru zilele ploioase. Un balon este ieftin si iti protejeaza hainele de apa exact atunci cand ai nevoie.

2 Haine in straturi

In loc sa cumperi la destinatii ceva calduros de imbracat sau, dimpotriva, sa ai nevoie de tricouri, alcatuieste tinute in straturi. Peste un sarafan sau un tricou cu jeansi poti lua un pulover lung.

Nu uita sa pui in bagaj maieuri, ciorapi, esarfe, caciuli, manusi, sosete si alte accesorii care te protejeaza de curentii de aer rece.

3 Incaltaminte in bagajul pentru calatoria din toamna-iarna

Daca vara te descurci cu 1-2 perechi de incaltari, in sezonul rece, pune in bagaj cel putin doua perechi calduroase si impermeabile. In acest fel, chiar daca o pereche de uda, vei avea cu ce sa te incalti. Uneori, turistii cumpara de nevoie o haina groasa la destinatie, insa o pereche de incaltari este o sarcina ceva mai dificila. De aceea, rezerva un spatiu in valiza pentru incaltaminte de rezerva.

4 Trusa de urgenta

In sezonul rece, oboseala unei calatorii lungi si frigul de afara sunt suficiente pentru a slabi sistemul imunitar. Pune in bagaj o trusa de urgenta cu medicamente sau produse naturiste pentru a fi pregatit in cazul unei raceli.

Poarta intotdeauna in geanta de mana o crema hidratanta in tub. Un astfel de produs banal este igienic si foarte util, protejandu-ti pielea de frig.

5 Alte lucruri pentru bagajul de calatorie in sezonul rece

Intereseaza-te daca dispui de foen in camera de hotel. In cazul in care ai cazarea intr-un loc unde nu exista foen in camera (apartamente inchiriate, vile etc), ia de acasa un foen mic, pentru calatorii.

Daca obisnuiesti sa-ti faci singur un ceai sau un nes dimineata in camera de hotel, un fierbator ti-ar putea fi de folos. Intr-un hotel de 5 stele, exista adesea fierbatoare, cesti si plicuri de ceai si cafea in camera.

Cand pleci in vacanta toamna sau iarna la o cabana in munti, intereseaza-te care este sistemul de incalzire la destinatie. Multi turisti se plang ca in camere nu este suficient de cald in sezonul rece. Pentru un plus de siguranta, poti pune in bagaj un sac de dormit. Acesta este mai bun decat o simpla patura si este greu.

6 Asigurarea de calatorie

In sezonul rece se pot intampla tot felul de accidente, de la cele pe partiile de schi la raceli severe. Pune in bagaj o asigurare de calatorie sau un card de sanatate. In acest fel, vei fi asigurat daca ai nevoie de asistenta unui medic la destinatie.

Sursa foto: goodwood.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea