Vacante

#sejururi ieftine #oferte turism #sejur

6 locuri pe care daca le vizitezi n-ai sa mai vrei sa te intorci acasa

Cu o vacanta linistita, in care sa ne bucuram de natura si de aer curat, cu totii ne suntem datori. Iar Europa ofera atat de multe zone rurale nemaipomenite incat e pacat sa nu profitam vara aceasta de un astfel de sejur. Cu atat mai mult cu cat putem gasi oferte de cazare la preturi foarte avantajoase.

 

Exista cateva locuri de care te vei indragosti garantat. Si probabil ca odata ajuns acolo nu-ti va mai veni sa te intorci acasa. Iata cateva destinatii pitoresti, un amestec perfect de istorie straveche si modernitate:

Bled, Slovenia

Va fi cam greu sa gasesti un loc mai pitoresc decat Bled, o localitate aflata in nordul Sloveniei, in apropiere de granita cu Austria. Este un loc perfect in toate sensurile. Alpii domina pe fundal, in timp ce in prim-plan este o biserica in stil baroc din secolul al 17-lea, aflata pe o insulita, in mijlocul lacului glaciar. Este asemenea unui taram de basm. Cu cascade, castele si pesteri, cu un peisaj viu.

Quedlinburg, Germania

Asezat la poalele Muntilor Harz, acest sat medieval a fost fondat in secolul al 9-lea. Arhitectura gotica, stradutele inguste pietruite, castelul si trenul cu aburi pastreaza inca farmecul istoric al orasului. Este locul perfect de pornire pentru o serie de drumetii, mai ales ca e inca functionala calea ferata cu ecartament ingust, care se dateaza din anii 1890. Daca ajungi in zona e musai sa vizitezi uimitorul castel medieval de la Wernigerode.

Zermatt, Elvetia

Zermatt, din Elvetia, este o localitate montana de care te vei indragosti pe viata. Strajuit de magnificul Matterhorn, acest sat micut aflat in apropierea granitei cu Italia are o multime de locuri de cazare in cabanute tipice alpilor elvetieni. Masinile nu au voie sa circule pe stradutele inguste, astfel ca e un loc perfect de plimbari in liniste.

Aiguèze, Franta


Franta are o asociatie numita Les Plus Beaux Villages de France, care promoveaza cele mai frumoase sate. Unul dintre cele mai interesante este satul medieval Aiguèze. Inconjurat de podgorii, satucul linistit aflat in sudul Frantei dezvaluie biserici romanice, dar si un pod suspendat in varsta de 100 de ani. Campurile din jur abunda de lavanda proaspate, presarata cu flori salbatice.

Reine, Norvegia

Situat in arhipelagul Lofoten, la nord de Cercul Polar, acest fost sat Viking - cu cabane de pescuit incantatoare si munti minunati care inconjoara lantul de insule – merita admirat incontinuu. In perioada septembrie si aprilie poate fi urmarita, de asemenea, aurora boreala. De aici se pot face drumetii sau se poate iesi cu caiacul pe apa.

Procida, Italia


Idilica insula Procida, aflata in largul coastei Napoli, te va uimi cu arhitectura ei neobisnuita, pitoreasca, in culori pastelate. Aici casele par lipite, sprijinindu-se una pe alta. E un loc departe de ritmurile trepidante. Aproape ca vei auzi aici doar pescarusii si valurile care se izbesc de barcile de la tarm.

Ei bine, ti-am starnit interesul? Tot ce ar trebui sa-ti mai spunem e ca pentru oricare dintre destinatiile pe care le alegi e suficient sa cauti oferte de vacanta chiar acolo unde ele exista cu adevarat. Pe portalul infoturism.ro ai ocazia sa alegi din sute de sejururi intr-o multime de destinatii atat mai aproape de casa, cat si in locatii exotice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea