Vacante

#turism #destinatii vacanta #atractii turistice

6 destinatii incitante pentru luna iulie

Fie ca esti in cautarea unor spectacole unice, ca iti doresti sa participi la o serie de activitati pline de energie sau ca vrei sa vezi si o alta perspectiva a unor orase pe care le cunosti deja, iata cateva recomandari de destinatii pentru luna iulie.

1. Sonkajarvi, Finlanda

In fiecare an, in luna iulie, in Sonkajarvi are loc competitia "Wife Carrying World Championships". Astfel concurentii de sex masculin trebuie sa care in spate o femeie care cantareste cel putin 55 de kilograme, pe un traseu cu obstacole, de aproximativ 300 de metri. Printre obstacole este si o piscina de doi metri adancime. Competitia are foarte multi spectatori care vin anual din toate colturile lumii.

Foto: thetravelerszone.com

2. Ulaanbaatar, Mongolia

Sarbatoarea natioanala a Mongoliei are loc in perioada 11 - 13 iulie. In cadrul sarbatorii are loc si festivalul Naadem, acolo unde se desfasoara trei evenimente diferite (tir cu arcul, lupte mongole si curse cu cai). Si femeile participa la acest festival, insa numai la competitia de tir si curse cu cai. Evenimentul se desfasoara pe Stadionul National de Sport.



Foto: thetravelerszone.com

3. Siena, Italia

Vechile strazi din Siena, gazduiesc anual evenimentul "Palio Horse Race", in perioada 2 iulie - 16 august. Cursa are 10 calareti si cai care galopeaza prin centrul orasului pana la Piazza del Campo. Inainte de cursa de cai are loc o parada colorata, cunoscuta sub numele de Storico Corteo, unde trecatorii si turistii se pot bucuta de prezenta unor personaje imbracate in costume medievale.

Cursa de cai dureaza aproximativ doua minute si nu tine cont de prea multe reguli. Asta inseamna ca turistii pot vedea competitia dintre calareti, dar si un joc murdar prin care acestia se asigura ca rivalii lor nu vor castiga.



Foto: thetravelerszone.com

4. Alaska, Statele Unite ale Americii

Iulie este cel mai potrivit moment in care poti face o excursie in Alaska. In aceasta perioada vremea este mult mai calda decat de obicei, iar la o simpla plimbare poti surprinde frumusetile zonei si ursii grizzly din Parcul National Katmai, acolo unde ursii sunt hraniti cu peste proaspat,iar turistii au parte de un spectacol pe cinste.



Foto: thetravelerszone.com

5. Mendoza, Argentina

Daca vrei temperaturi scazute si schi sau snowboard, luna iulie este o alegere potrivita in acest sens, daca mergi in Mendoza. Aici vei gasi nenumarate statiuni minunate (Las Lenas, Penitentes etc.). Cel mai bun loc pentru sporturi de iarna este insa Muntele Aconcagua, cal mai inalt varf din lume, dupa Everest.



Foto: thetravelerszone.com

6. Pamplona, Spania

Intre 6 si 16 iulie are loc festivalul Running of the Bulls, acolo unde sute de turisti si localnici intra intr-o cursa nebuna in care alearga in fata taurilor si incearca sa scape fara sa fie impunsi, calcati in picioare si in general raniti.



Foto: thetravelerszone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea