Vacante

# vara 2020 #vacanta vara #destinatii de vacanta #vacanta

6 destinatii de vacanta perfecte pentru vara 2020

Desi au mai ramas cateva luni pana la vacanta de vara nu este prea tarziu sa-ti faci planuri inca de pe acum. Multe persoane isi fac din timp rezervarile pentru vacanta de vara. In plus, preturile sunt mult mai accesibile daca faci rezervari din timp si nu astepti pana in ultimul moment. Iata care sunt destinatiile de vacanta perfecte pentru vara 2020!

1. Insulele Frisiane, Danemarca

Sursa foto: britannica.com

Impartite intre Danemarca, Germania si Olanda si legate prin culoare de Marea Wadden, Insulele Frisiane sunt mici si ofera o bariera naturala intre apele de suprafata ale coastei Frisone si cele reci, nordice. Cei care ajung aici se pot delecta cu safari Dark Sky in Parcul National Lauwersmeer din Olanda, sau pot admira speciile de foci autohtone in Pieterburen Seal Sanctuary. Totodata, Beleef Lauwersoog ofera excursii la Schiermonnikoog in care se pot admira coloniile de pasari aflate aici pentru reproducere. Apele bogate in nutrienti fac din insule un adevarat incubator pentru numeroase varietati de pesti si mamifere marine, dar si penntru milioanele de pasari migratoare care se opresc aici in drumul lor din Siberia catre Africa.

2. Portland, SUA

Sursa foto: pixabay.com

Este zona unde se poate servi peste proaspat si fructe de mare de talie mondiala, caracatita sau specialitati mexican-coreene. De asemenea, aici va puteti bucura de delicii pe baza de cafea sau produse de brutarie, dar si multe alte produse alimentare delicioase. In zona istorica West End veti gasi o multime de hoteluri de tip boutique (cum ar fi The Francis sau Hanul Restaurant cu Dragoste pe Carleton), in timp ce cladirile industriale si comerciale ofera alternative moderne in centrul orasului. Astfel, The Press Hotel din fostul sediu Portland press Herald, ofera posibilitatea de a admira masini de scris de epoca. Statiunile insulare din Caso Bay, la numai 15 minute de mers cu feribotul, va permit sa evadati din oras.

3. Salvador, Brazilia

Sursa foto: pixabay.com

Orasul afro-brazilian, Salvador din Brazilia, straluceste chiar si cand este in dificultate. Incendiile din Amazon fac furori in intreaga lume in fiecare an, cauzele fiind exploatarea nesustenabila, defrisarile si mineritul, motiv pentru care, in 2019 orasul a devenit una dintre cele mai amenintate regiuni ale planetei, necesitand sprijin. Studiile au aratat ca ecoturismul, atunci cand este bine realizat, poate deveni una dintre cele mai profitabile metode de utilizare a terenurilor pe termen lung, oferind locuri de munca durabile, eliminand poluarea intreprinderilor mari si protejand incredibila biodiversitate a regiunii. Totodata, in Salvador se pot admira o multime de nestemate Art Deco. Pentru a putea vedea arhitectura foloseste liftul public Decor Lacerda care leaga Cidade Alta (orasul superior) de Cidade Baixa (orasul inferior) si este o modalite excelenta de a te bucura de vederi spectaculoase.

4. Siargao, Filipine

Sursa foto: pixabay.com

Insula tropicala in forma de lacrima din sud-estul Filipinelor este paradisul surferilor. Inconjurat de plaje curate, paduri de mangrove verzi si paduri de cocos, Siargao este o destinatie iubita de turisti. Insula abunda in locuri de cazare si hoteluri independente cum ar fi Nay Palad Hideaway si Harana Surf Resort - cele mai atragatoare oferte de cazare de pe insula. Cei care nu vin aici pentru surf, pot naviga in insulele din apropiere, Daku, Guyam sau Naked si pot explora Siargao cu motocicleta. Pentru a scapa de aglomeratie se pot vizita plajele aproape pustii din Pacifico si Alegria, aflate la nord, acolo unde palmierii lasa umbre dansatoare pe nisip.

5. Galway, Irlanda

Sursa foto: pixabay.com

Orasul efervescent al coastei de vest al Irlandei va fi in 2020 Capitala Europeana a Culturii. Daca in 2019 orasul boem a experimentat in pub-urile traditionale sau cafenelele pop-up noi proioecte de arte comunitare, in 2020 sunt anuntate evenimente culturale interesante desfasurate prin pub-uri, hub-uri si plaje. De asemenea, desemnarea in 2018 a lui Galway ca Regiune Europeana de Gastronomie, a crescut renumele bucatarului JP McMahon, omul din spatele simpoziomului anual Food on the Edge care exploreaza mancarea viitorului. Totodata, orasul va intampina cu noi hoteluri, cel mai promitator fiind Dean Galaway din Dean Dublin.

6. Insula Cangurilor, Australia

Sursa foto: australiangeographic.com.au

Cu mari turcoaz laptoase, stanci de calcar si paduri de eucalipt pline de koala, Insula Cangurilor, aflata la 70 de mile de continentul Australiei, este un paradis al faunei salbatice. Mai mult de o treime din insula este protejata si gazduieste specii autohtone cum ar fi bandicootele brune, echidnele cu varf scurt si specii de canguri, in timp ce apele din jur sunt locuite de lei marini si orci. De curand, in centrul insulei s-a deschis Ecopia Retreat, oferind acces la colonia leilor de mare Seal Bay dar la noile vile Stowaway din apropierea golfului Stoken Bay - locui de gazduire de lux.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea