Vacante

#corvinilor #castel romania #sturdza #cantacuzino #iulia_hasdeu #destinatii de vacanta #bran #peles #castel

6 castele din Romania pe care trebuie sa le vizitezi vara aceasta!

In tara noastra se afla numeroase castele impresionante, de o frumusete unica in lume. Pentru vacanta din acest an, poti sa treci pe lista de obiective turistice, vizita la cateva dintre cele mai faimoase castele din Romania.

Castelul Corvinilor

Sursa foto: pixabay.com

Castelul Corvinilor, numit si Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei este considerat unul dintre cele mai frumoase castele medievale din lume, aflandu-se chiar si in „top 10 destinatii de basm din Europa”.

Castelul Corvinilor este cel mai mare castel construit in stil gotic din Romania si a fost in secolul XV resedinta lui Iancu de Hunedoara, nobil devenit Regele Ungariei, si care a ramas in istorie datorita victoriilor impotriva expansiunii otomane. Castelul a ramas apoi peste secole in posesia urmasilor lui Iancu de Hunedoara, membrii ai familiei Corvinilor.

Arhitectura impresionanta a castelului este completata de turnurile de aparare impozante, bastioane si un pod mobil.

Castelul Bran

Sursa foto: pixabay.com

Cel mai vizitat muzeu din Romania si de departe cel mai faimos castel din tara noastra, Castelul Bran este, de fapt, o fortareata medievala din secoul XIV construita pentru a controla comertul dintre Transilvania si sudul Romaniei.

In 1920, administratia orasului Brasov i-a oferit acesta fortareata in dar Reginei Maria, in semn de apreciere pentru contributia decisiva pe care a avut-o la Marea Unire din 1918. Regina Maria a renovat si a modernizat aceasta fortareata din piatra transformand-o in una dintre resedintele regale preferate.

In ciuda istoriei de secole pe care o are, castelul este cel mai bine cunoscut in zilele noastre datorita legaturii cu mitul lui Dracula. Adevarul istoric pare sa fie cu totul diferit si il vei afla daca iti propui sa faci o vizita in aceasta vara, la Castelul Bran. Cu siguranta nu te vei intalni cu vampiri si vei avea ocazia sa descoperi trecutul plin de glorie si frumusete al acestui castel.

Castelul Peles

Sursa foto: pixabay.com

Resedinta de vara a Regelui Carol I, castelul Peles pare desprins din povesti. Situat in Sinaia, Castelul Peles este unul dintre cele mai frumoase castele din Romania si din Europa. Pelesul a fost construit intre 1837 si 1914 purtand amprenta stilului renascentist german.

Castelul Cantacuzino

Sursa foto: pixabay.com

Castelul Cantacuzino a fost construit in 1911 in stil neo-roman si a apartinut familiei Cantacuzino pana in 1948, cand a fost nationalizat. Dupa caderea comunismului, castelul a fost redobandint de familia Cantacuzino care a decis sa il vanda. Astazi, castelul Cantacuzino serveste drept muzeu pe care poti sa il vizitezi intr-o excursie, in aceasta vara.

Castelul Iulia Hasdeu

Sursa foto: pixabay.com

Castelul Iulia Hasdeu are o istorie trista, fiind dovada suferintei tatalui care si-a pierdut fiica. Iulia Haseu a fost prima femeie din Romania acceptata la Universitatea Sorbona din Paris, dar care a murit de tuberculoza la 19 ani. Se spune ca dupa moartea fetei, tatal Bogdan Petriceicu Hasdeu, faimosul scriitor si psiholog roman, a decis sa construiasca un castel in memoria fiicei sale, dar planurile erau dirijate de Iulia insasi prin numeroasele sedinte de spiritism. Castelul ascunde o multime de simboluri, una dintre camera fiind special amenajata pentru a permite spiritului Iuliei sa revina si sa comunice cu tatal sau.

Castelul Sturdza

Sursa foto: pinterest.com

Castelul Sturdza se afla la Miclauseni si este considerat unul dintre cele mai romantice locuri din Romania. Castelul a fost construit de familia Sturdza in stil neo-gotic si s-a dorit sa reflecte din plin motto-ul familiei care se afla chiar pe fatada castelului: Utroque clarescere pluchrum (Frumusetea straluceste peste tot).

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea