Vacante

#echipamente sportive iarna # sporturi iarna #sporturi

5 sporturi distractive pe care le poti invata iarna

Oricare ti-ar fi varsta, nu este prea tarziu sa inveti un sport nou, chiar si iarna. Iata cateva exemple de sporturi si activitati distractive si accesibile celor fara experienta, pe care le poti invata fara prea mare efort.

1. Indoor climbing

Poti practica aceasta forma de catarare pe pereti artificiali, in sali de escalada. Antrenamentele sunt coordonate de instructori cu experienta in escalada si alpinism, iar traseele au grade diferite de dificultate.

In astfel de sali se mai practica si bouldering, probabil cea mai usoară forma de alpinism, limitata la rute scurte, pentru care nu ai nevoie de asigurare. Acest tip de alpinism dezvolta forta si rezistenta fizica, dar aduce si multa incredere in sine.

2. Inotul

Poti lua lectii de inot la orice varsta, fie ca incepator, fie pentru a-ti imbunatati tehnica. Multe cluburi sportive au bazine interioare si ofera abonamente de pana la trei sau sase luni. Daca iti faci un astfel de abonament, va trebui sa aduci de fiecare data si echipamentul de inot: slip sau costum de baie, ochelari de inot, casca pentru par, prosop si papuci pentru bazin.

Inotul are o multime de beneficii: este unul dintre cele mai sigure sporturi, dezvolta majoritatea grupelor musculare, imbunatateste postura corporala, ajuta in problemele de coloana.

3. Schiul alpin

Schiul nu este doar o activitate distractiva, ci si un mod de a castiga incredere in propriile forte, mai ales cand se depaseste un anumit grad de dificultate. Lectiile de schi pentru incepatori pot fi individuale sau de grup. In statiunile de pe Valea Prahovei exista peste 150 de instructori de schi de la care poti invata, lectiile fiind de 60 de minute sau 4 ore pe zi, pe durata a 1-6 zile. Daca iti doresti insa sa ajungi la munte cu lectiile deja invatate, trebuie sa stii ca in unele orase exista si cursuri indoor, destinate inclusiv celor mici.

Pentru a putea practica acest sport, ai nevoie de astfel de echipamente pentru schi. Odata ajuns pe partie, instructorul te va ajuta sa te echipezi si sa iti reglezi echipamentul.

4. Tenisul

Anumite cluburi sportive din Bucuresti si alte orase iti permit sa practici tenisul si indoor, pe terenuri de zgura. Tenisul mareste viteza de deplasare, creste rezistenta fizica, imbunatateste capacitatea de coordonare generala a corpului, dar este si un sport al mintii, dezvolta disciplina si etica muncii.

5. Artele martiale

Cele mai populare arte martiale la ora actuala sunt Taekwondo, Jiu-Jitsu si mai ales Krav Maga. Krav Maga este o tehnica de aparare creata in Israel si folosita mai intai de fortele armate, dar accesibila astazi tuturor. Tehnicile sunt executate rapid si eficient, unele elemente fiind imprumutate de la jiu-jitsu, karate și box.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea