Vacante

#destinatii de vacanta #atractii turistice #estonia

5 motive sa vizitezi Estonia

Estonia este o tara din nordul Europei mai putin cunoscuta, dar foarte atractiva in ceea ce priveste nivelul de dezvoltare si modernizare. Aflata intre Golful Finlandei si Laponia, Estonia este cunoscuta in special pentru capitala ei, orasul Tallinn.

Iata cateva dintre motivele pentru care merita sa faci o vizita in Estonia:

1. Estonia, o tara dezvoltata

Desi cu o populatie si o suprafata mica, Estonia are una dintre nivelurile cele mai inalte de educatie si dezvoltare din Europa. Intr-un studiu din 2006, Estonia figura ca cea mai libera tara din lume. Datorita accesului la internet prezent pretutindeni aici si in tara, Estoniei i se spune si E-stonia.

2. Tallinn, un oras cu multe atuuri

Tallin este unul dintre cele mai bine conservate orase istorice europene si, totodata, unul dintre cele mai dezvoltate in plan tehnic. Pe langa bogatia arhitecturala, Tallinn se mandreste si cu servicii foarte bune de internet si comunicare. Messengerul Skype a luat nastere aici.

3. Atractii turistice in Estonia

Desi este o tara mica, Estonia are foarte multe locuri care merita sa fie vazute. Turistii intalnesc aici orasele cochete de coasta, sate pitoresti, orase medievale, castele, insule, lacuri, statiuni montane si multe altele. Iubitorii de vacante active pot face drumetii pe diverse rute in natura, echitatie, canoe, birdwatching, schi cross-country etc.

4. Festivaluri si evenimente

Un motiv de a vizita Estonia este cel al participarii la un festival sau alt eveniment gazduit aici. "Tallin old town days" sau "Tallinn Maritime Days" sunt doua dintre cele mai cunoscute evenimente care se desfasoara in capitala. Gurmanzii pot merge la Grillfest (Festival of Good Food) pentru a degusta preparatele expuse. Iubitorii de chitara au sansa de a participa la Tallin Guitar Festival, un festival care ofera spectacole in diverse genuri de muzica de ghitara, de la jazzul brazilian la flamenco.

5. Cazare in Estonia

In Estonia, oferta de cazare este foarte diversificata. Poti sta intr-un hotel-spa, intr-o casa de oaspeti sau intr-un conac. Exista, de asemenea, campinguri, hosteluri, hoteluri (inclusiv bed&breakfast), apartamente si moteluri.

Foto: yerevanreport.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea