Vacante

# calatorie toamna # vacanta toamna #toamna #destinatii de vacanta

5 motive pentru care toamna este sezonul ideal pentru a calatori

Toamna este unul din anotimpurile cele mai pline de culoare, cu temperaturi blande si zile usor ploioase care pot genera nostalgie si introspectii. Din pacate, multi aleg sa revina toamna la munca sau la scoala, in loc sa se bucure de calatorii si concedii placute. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa iei in consideratie toamna ca cea mai potrivita perioada din an pentru a pleca intr-o calatorie.

Conditii climatice excelente

 

Daca este toamna, nu inseamna neaparat ca va ploua tot timpul. Cu siguranta ca vor fi si zile cu ploaie, dar nu trebuie sa ne concentram pe aspectul negativ al ploii ci pe temperatura foarte placuta. Vara poate fi canicula, deci vreme ideala pentru plaja, dar, daca nu suntem atenti, ne putem alege cu arsuri grave care vor avea consecinte neplacute. Insa, daca vrem sa calatorim si sa vizitam orase, caldura verii nu mai este atat de avantajoasa. Toamna, insa, ne putem bucura in continuare de soare (putem merge la plaja in Grecia) si putem vizita linistiti orice ne-am propune, caldura nemaifiind o problema.

Calatoriile in afara sezonului sunt mai ieftine

La terminarea sezonului, cand cererea scade, agentiile de turism ofera reduceri considerabile. Astfel, toamna poti gasi multe posibilitati mult mai ieftine care te vor ajuta sa economisesti bani pentru urmatoarea calatorie. Mai mult, diferentele le vei simti si in magazinele de suveniruri, unde preturile scad si ele considerabil in perioada de toamna.

Eviti aglomeratia si amprenta turistilor

Cu totii cunoastem ce inseamna multimile de oameni, mizeria si aglomeratia care se inregistreaza in marile orase atunci cand sunt asaltate de grupuri de turisti din intreaga lume. Interesant este faptul ca aceste neajunsuri nu deranjeaza doar localnicii, ci chiar si pe turistii care doresc sa se bucure de spiritul orasului. Iata un motiv in plus sa vizitezi orasele mari cum ar fi Barcelona sau Londra, bucurandu-te pe indelete si in liniste de operele lui Gaudi sau de London Eye.

Culorile toamnei sunt peste tot

Nu putem ignora faptul ca toamna trezeste latura artistica din fiecare dintre noi prin coloritul incredibil al frunzelor, curcubeele magice de dupa ploaie si privelistile uluitoare de care poti avea parte.

Iesi din tipare si rutina

Sarbatorile de iarna se aprope si toata lumea cauta acum destinatia perfecta pentru schi sau petrecerea Revelionului. Tu poti alege toamna, cand agentiile au ofertele cele mai bune si nu trebuie sa urmezi multimea sau rutina atat de bine instaurata. Iesi din tipare si gaseste cea mai buna modalitate de a petrece sarbatorile de iarna in compania prietenilor sau a familiei, si calatoreste intr-o perioada mai buna din an, cum ar fi toamna. Calatoria este un cadou, indiferent de anotimpul in care alegi sa o faci. Cu toate acestea, daca iti doresti o experienta finala placuta, este bine sa iei cu intelepciune deciziile, sa nu te grabesti si sa tii cont de anotimp, mai ales ca urmeaza sa investesti timp si bani in ceva ce ar trebui sa iti placa si nu sa te dezamageasca.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea