Vacante

#vacanta #cheltuieli # sfaturi de vacanta #cheltuieli vacanta

5 modalitati de a reduce cheltuielile in vacanta

Cheltuielile facute in vacanta pot depasi suma stabilita initial din cauza unor lucruri cumparate sub impulsul de moment. Impune-ti limite si acorda atentie detaliilor pentru a nu cheltui excesiv.

Exista mai multe modalitati de a reduce cheltuielile in vacanta, odata ce ajungi la destinatia dorita:


1 Nu schimba bani in aeroport

Uneori, cand ajungi la destinatie, ai nevoie urgent de bani in moneda locala pentru a putea plati pentru un suc sau un taxi. Nu schimba niciodata sume mari la birourile de exchange din aeroport deoarece risti sa iesi in pierdere. Ai rabdare sa ajungi in oras, unde vei avea un termen de comparatie si vei sti care este cea mai buna rata de schimb.


2 Mergi cu transportul in comun

Acolo unde este posibil, opteaza pentru transportul in comun in loc de taxi sau masina inchiriata. Ca pasager, ai mai putine responsabilitati, dispar taxele si amenzile rutiere si uneori ajungi chiar mai repede in locul dorit decat cu masina mica. De la aeroport, poti lua intotdeauna autobuze sau trenuri care te duc direct in oras. In orasele europene, de exemplu, platesti in jur de 10 euro si ajungi in 45 de minute - 1 ora in centru.


3 Uita-te cu mai multa atentie la suveniruri

Inainte sa pleci in vacanta, uita-te la suvenirurile pe care le-ai cumparat de-a lungul timpului in calatoriile tale. Se poate sa constati ca multe nu ti-au folosit niciodata. Verifica pe internet care sunt produsele specifice regiunii vizitate. Astfel, la destinatie, nu vei mai plati arunca banii pe lucruri de proasta calitate sau nefolositoare.


4 Nu subestima obiectivele turistice gratuite

Nu-ti umple agenda de vacanta numai cu vizite la obiectivele turistice celebre, care costa mult. Exista galerii de arta, parcuri, piete, biblioteci si monumente deosebit de interesante pe care le poti vedea gratuit. Inainte de plecare, fa-ti o lista a obiectivelor care te intereseaza si noteaza programul cu publicul.


5 Ia exemplu de la localnici si mananca inteligent

Uita de restaurantele din zonele turistice, unde strainii sunt atrasi cu oferte promotionale mai mult sau mai putin reale. Mergi sa mananci in oras acolo unde se duc localnicii. S-ar putea ca personalul sa nu cunoasca nicio limba de circulatie internationala. Insa, daca este lume multa, poti sti sigur ca mancarea este buna aici si la un pret corect.

Sursa foto: namibian.com.na

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea