Vacante

# vacanta cu rulota # rulota vacanta #rulota #destinatii de vacanta #vacanta

5 lucruri de care sa tii cont daca mergi cu rulota in vacanta

O vacanta petrecuta in rulota iti ofera acel sentiment de libertate de care ai nevoie dupa un an de munca. Desi tara noastra nu are o traditie si nici o infrastructura foarte dezvoltata adaptata nevoilor unei calatorii cu rulota, acest tip de turism incepe sa prinda din ce in ce mai mult contur. Foarte multi straini includ Romania in turul Europei cu apartamentele pe roti, in timp ce romanii investesc masiv in firme de inchiriere rulote sau in propriile autoturisme de acest tip. Alegand libertatea petrecerii unui concediu in care privelistea de dimineata o alegi in functie de locul in care te-ai oprit in seara precedenta, vei avea prilejul descoperirii unor trasee si a unor noi prieteni cu aceleasi preocupari. Intrucat nu este un vehicul cu care circuli frecvent, pregatirea acesteia pentru vacanta implica o serie de masuri de siguranta, fie ca vorbim despre o rulota atasata cu carlig automobilului personal sau de o autorulota cu cabina proprie.

Verifica rotile

In timpul unei perioade lungi de stationare, cauciucurile si franele rulotei pot avea de suferit. Verifica in primul rand presiunea din anvelope si adu-le pe toate la aceeasi valoare. Pentru a nu risca amenzi din cauza circularii pe drumurile publice acoperite de zapada, indiferent de perioada anului, echipeaza rulota cu anvelope all seasons sau de iarna. In al doilea rand, probeaza franele, ca sa te asiguri ca nu ai nici o roata blocata. O revizie amanuntita inainte de fiecare concediu te poate scuti de multe neplaceri. Daca ai de inlocuit piese auto Volkswagen pentru rulota ta, cumpara produse de calitate, cu garantie din partea producatorului.

 Verifica lichidele

Atat pe timp de vara, cat si in sezonul rece, lichidele din componenta unui camper sunt deosebit de importante. In afara de rezervorul de combustibil, care trebuie sa fie plin la orice drum, trebuie sa te asiguri ca te bucuri si de beneficiile celorlalte componente angrenate de lichide consumabile. In primul rand, intr-un camper, antigelul nu previne doar inghetul lichidelor din motor, ci si al instalatiilor sanitare din baie si bucatarie. La altitudini mari, pe timpul noptii, temperaturile deja coboara sub limita inghetului. Ultimul lucru pe care il doresti este sa cedeze vreo conducta a camperului cat timp esti in expeditie pe munte.

Verifica butelia de gaz si alarmele de incendiu

Bucataria este un colt important al rulotei tale de vacanta. Incarca butelia de propan, verifica aragazul si incalzitorul de apa si inlocuieste bateriile de la senzorii de fum si monoxid de carbon. Tot ca masura de prevenire a incendiilor, asigura-te ca extinctoarele sunt in termen de valabilitate.

Calatoreste asigurat

Indiferent ca pleci in tara sau in strainatate, incheie polite de asigurare atat pentru rulota, cat si pentru calatori. Asigurarea de tip CASCO iti ofera linistea necesara ca esti acoperit in cazul oricarui accident. Intrucat te vei afla intr-o vacanta pe roti, contracteaza asigurari de calatorie pentru toti membri acestei aventuri. Utilitatea unor astfel de documente este dovedita in cazul evenimentelor nedorite de orice fel.

Adapteaza bagajele la diferite conditii

O calatorie cu rulota inseamna schimbari frecvente de peisaje in doar cateva zile. De la mare la munte, de la canicula la furtuni, vijelii si chiar zapada, trebuie sa fii pregatit sa treci de la un sezon la altul. Vestimentatia este deosebit de importanta, asa ca pune in bagaj haine rezistente la ploaie, vant si temperaturi negative. Ochelarii si hainele rezistente din punct de vedere termic te ajuta sa treci mai usor peste capriciile soarelui si muntelui. Echipamentele de camping, corturile, sacii de dormit, bicicletele si alte obiecte de agrement trebuie sa-si gaseasca loc printre bagaje, ca sa te poti bucura de ele in vacanta.

Inainte de a porni la drum cu rulota, stabileste un traseu de zi si locurile in care vei innopta. Locurile de campare nu sunt foarte multe in Romania, asadar, acolo unde este posibil, fa o rezervare in prealabil.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea